tuinblogger-narcissen-tuin

Moestuin: klaar voor de start !

Na een ochtendje achter de pc, ben ik vanmiddag heerlijk naar buiten gegaan en in de moestuin bezig geweest. Mijn moestuinplan had ik eerder al gemaakt, zaden zijn gekocht, (aardbeien) stekjes verpot en wat klein spul in de kas al voorgezaaid (zoals o.a. de bietjes hieronder).

Frees uit de schuur en gaan!

moestuin-tuinblogger-lente
Foto gemaakt door mijn jongste zoon. Dank!

Het echte opschonen moest ik nog doen. Dus hup laarzen aan, frees uit de schuur (ik heb zo’n hele simpele, super handig ding) en gaan. En zie hier het resultaat!

Vol is een moestuin natuurlijk prachtig, maar zo leeg heeft het toch ook wel wat, vind je niet? Het nette opgeruimde begin, de grond schoon en klaar om weer van alles in te gaan planten, zaaien en stekken. Alleen de belofte van zo’n leeg stuk zwarte aarde geeft mij al voldoening.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Weer een kans om het dit jaar gewoon wéér opnieuw te proberen en het weer een klein beetje beter te doen. Want elk jaar leer je wat nieuws. Mijn tip voor iedereen die een moestuin wil beginnen: doe niet te moeilijk, probeer het gewoon en ervaar bovenal het plezier en de rust van lekker buiten bezig zijn in de aarde, onder de zon!

Eerder zette ik in mijn tuinblog “Een moestuin, hou het simpel en overzichtelijk” al mijn aanpak op een rij. Een aanpak die zich vooral kenmerkt door zijn simpelheid, want moeilijk doen…. waarom zou je?


Mijn “Simpele moestuin” aanpak:

  • Maak je plan in excel, elk jaar weer te gebruiken.
  • Mix oud en nieuw en plant behalve eenjarige ook wat vaste planten in je tuin.
  • Combineer zelf zaaien én kopen.
  • Hou je wisselteelt simpel.
  • Neem al te ingewikkelde adviezen met een korrel zout.
  • Laat spitten maar zitten.
  • Kweek meer bloemen dan groente.
  • En bovenal: geniet vooral van het lekker buiten zijn!

Het werk is voor nu weer even gedaan, de moestuin is klaar voor de start. Maar het zal snel gedaan zijn met de rust want binnen de kortste keren schiet het groen (gewenst en ongewenst ) weer uit de grond!

Tot die tijd geniet ik even van mijn lege aangeharkte stukje grond. Een mens heeft weinig nodig om tevreden te zijn 🙂

Relaxte tuingroet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

 

 

 

 

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.