Geen kat, wel nieuwe kipjes !

Belofte maakt schuld

Na het doen van een vage belofte dat we deze zomervakantie ‘misschien‘ een nieuw katje zouden nemen, werd ik daar door mijn kinderen natuurlijk aan gehouden. Op marktplaats vonden we vlakbij een leuk katje. We gingen kijken en waren verkocht. Maar toen vervolgens op de terugweg zoon 1 niets anders deed dan niezen, wist ik eigenlijk dat het geen optie was. Maar ik wilde het niet weten en bleef aan het katje denken, en dubben en denken …. zouden we het niet toch gewoon even moeten proberen?

De eigenaar stemde in dat we hem op proef namen en wat een zeldzaam lief, makkelijk en aanhankelijk dier was het. Geweldig. Een hele middag genoten we van het beestje, maar helaas na een uur begon zoon 1 toch weer onophoudelijk te niezen. Geen optie dus en zoon 2 (een echte dierenvriend) was in dikke dikke tranen. Maar het kon echt niet. Zo jammer.

Kipjes dan maar?

Maar we maken het goed………….. we nemen gewoon weer kippen! En dus waren we deze zomervakantie weer lekker bezig in de tuin met het oppimpen  van het oude kippenhok en het maken van een ren. Inmiddels is kippenhok 3.0 een feit! En let even op het poortdeurtje, helemaal zelf gemaakt (best trots op!)

Het was even zoeken welk ras we zouden nemen (vorige keer hadden we namelijk nogal nerveuze en opvliegerige witte kippen). Het moesten deze keer namelijk wel weer een beetje gezellige, liefst tamme kippen zijn. Afijn, het werden New Hampshire kippen zoals op deze foto.

De jonge kipjes zijn inmiddels gearriveerd en al erg druk bezig het aan hen toebedeelde stuk moestuin vakkundig te slopen. Het is nu nog een kippen-walhalla met bloemen en stuiken. Maar dat zal over een week of wat wel helemaal anders zijn. Echt tam zijn ze nog niet, dus daar hebben we nog een taak liggen de komende weken. Stap voor stap.

Kakelende groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

 

 

 

 

2018 update: een van de deze kippen is helaas gepakt door de roofvogels hier, de ander vond een mooi nieuw huis in Friesland. We starten weer opnieuw… dit keer met eieren die we zelf uitbroeden. Lees er alles over op de pagina kuikenblog!

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.