Tuinblogger_workshop_bloomon_resultaat

Bloemschikken altijd lastig, of toch niet?

Niets leuker dan in de zomer bossen bloemen uit je eigen tuin in huiste zetten. Of je nu hiervoor in je moestuin bloemen kweekt of dat je gewoon bloemen in de winkel koopt, bloemschikken blijkt vaak lastiger dan je denkt. Althans, bij mij is dat vaak het geval. De bloemen zijn of te lang of te kort en op een of andere manier heb ik nooit een vaas in huis die er goed bij past. En in een poging om er toch wat van te maken, knip ik steeds meer van de stengel tot er vervolgens een lullig bosje over is …….dat moet dus echt anders dit jaar!

Bloemschikworkshop

Tijd voor wat tips dus en zo kwam ik al googelend bij de bloemschikworkshop van Bloomon. Deze workshops worden door het hele land gegeven en vorige week dus bij mij in de buurt. Het was de moeite waard! Met een gezellige groep ga je zelf met prachtige bloemen aan de slag en krijg je van een gedreven en enthousiaste vakvrouw precies die tips die je nodig hebt.

Je herkent de bossen van Bloomon direct. Niet een of twee soorten met veel te veel groen, maar echt prachtige bloemen in verschillende maten die perfect bij elkaar passen. Maar hoe schik je nou zo’n diverse bos bloemen? Ik deel graag enkele van de tips die ik tijdens de workshop heb opgestoken.

Zo schik je de perfecte bos bloemen

  • Gebruik altijd een met chloor schoongemaakte vaas! Alleen dan is ie brandschoon en zonder bacteriën.
  • Gebruik een superscherp mesje.
  • Doe 1/3 water in je vaas en los meegeleverde voeding eerst apart in wat water op. Voeg het dan pas in de vaas erbij. Zo mengt het optimaal.
  • Sorteer je bloemen op 3 lengtes.
  • Haal hier en daar nog wat blad weg (blad mag nooit in water staan!) en snijd stelen kort af (alleen door scherpe snede kan bloem water goed opnemen).
  • Begin met de korte bloemen en zet deze één voor één in de vaas en zet ze kruislings neer  (beetje om en om qua blad en om en om qua kleur).
  • Steek dan de middelgrote stelen en tot slot de paar lange erbij. Door het kruiselings in de vaas zetten, kun je deze langere stelen er mooi insteken en blijven ze echt goed staan.
  • Ververs zo nu en dan het water (snij als stengels ‘fluffy’ worden gerust opnieuw stukje aan de onderkant eraf), zet de bloemen niet naast de verwarming en ……
  • …..  geniet van je eigen hippe en volle bos bloemen!

Dit en nog veel meer leer je tijdens de workshop. Maar vooral door het zelf een keertje te doen, leer je het meest. Dus kijk waar en wanneer bij jouw in de buurt zo’n leuke workshop is en volg er een. Gezellig én leerzaam!

Je eigen eenjarige bloemen kweken

Op dit moment ben ik zelf volop bezig met mijn nieuwe moestuinplanning . Ook dit jaar weer veel eenjarige bloemen erin zodat ik straks weer veel bloemen uit eigen tuin op de vaas kan zetten. In een volgende blog daarover meer. Maar vind je zelf kweken te veel gedoe, of heb je ook als je bij de bloemist staat geen idee welke losse bloemen mooi bij elkaar zouden combineren? Kies dan voor gemak en verwen je zelf (of een ander) met zo’n mooie bos van Bloomon. Makkelijk online te bestellen en supervers in huis. Daar wordt je als plant- en tuinliefhebber toch gewoon heel erg gelukkig van! En met bovenstaande tips weet je in ieder geval hoe je de bloemen vervolgens net zo mooi als op het plaatje in je vaas krijgt.

Tuinblogger actie: Gratis vaas bij bos van bloomon!

En nu we het toch over een vaas hebben. Bestel je als tuinblogger-fan een mooie bos bloemen op www.bloomon.nl dan krijg je een gratis vaas erbij!  Gebruik hiervoor de code ‘esthervaas‘.

En die vaas? Die past altijd 🙂 !

Veel schikplezier!
Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.

1 Comment

Comments are closed.