Ga lekker zitten en pak die lentezon!

De meeste tuiniers zijn van nature mensen die graag lekker bezig zijn. Beetje rommelen, even maaien, iets snoeien hier en wat zaaien daar. Echte stilzitters zijn we over het algemeen niet, er is altijd wat te doen in een tuin. Maar genieten van de eerste zonnestralen doen we als tuinliefhebbers natuurlijk wel. Ik doe dat bij voorkeur in goed gezelschap op een gezellig en schoon terras. Dus met de eerste zonnige dagen nu achter de kiezen hoog tijd om de loungeset weer op te stellen en het terras zomerklaar te maken in 3 stappen!

Ik had toch grijze tegels?

Mijn eerste stap op weg naar terras-gezelligheid: de groene tegels weer grijs maken. In plaats van groen.  Daarvoor gebruik ik geen dure hoge drukspuit noch een speciaal anti-aanslag middel. Mijn tip: haal bij de supermarkt een 5 literfles schoonmaakazijn van nog geen €2,00. Verdun dit met water (ongeveer 50/50) en verdeel het op een droge dag over je terras. Na een paar dagen zie je al verschil. Zo makkelijk en goedkoop kan het zijn.

We gebruiken deze azijn ook onverdund in een spuitfles om hardnekkiger onkruid aan de randen van de bestrating weg te krijgen. Het verkleurt binnen een paar dagen en je veegt het dan zo weg. Pas trouwens wel op met de andere planten en gladde betonvloeren. Ik zette vorig jaar een nog natte fles weg en de afdruk zie ik nu nog in het beton staan. Het is scherp spul zullen we maar zeggen.

Kussens weer in de loungeset

Vervolgens halen wij onze tuinmeubels van stal. Op ons terras, dichtbij het huis, staat onze loungeset. Wat is dat een fijne uitvinding; zo’n grote bank en ruime stoelen met van die heerlijke superdikke kussens. Zat je vroeger op lelijke witte plastic stoelen, met zo’n loungeset wordt het relaxen 2.0!  Ze zijn er in alle soorten en maten en kunnen gewoon de hele zomer buiten staan. De kussens haal je natuurlijk beter wel naar binnen. Wij leggen ze in een tuinbox. Ik geef toe, niet heel mooi zo’n plastic box, maar wel super praktisch om ze snel bij de hand te hebben.

Bloemen in potten en bakken

Tot slot, stap 3 bloemen op tafel! Het is nog wat vroeg om allerlei kleurige eenjarigen op het terras te zetten en het duurt ook nog even voor de tulpen opkomen. Maar er zijn nog volop bolgewassen zoals blauwe druifjes en narcissen die de boel op kunnen vrolijken. Neerzetten dus die vrolijke sfeermakers.

Pluk verder her en der wat bloemen en uitlopende takken uit je tuin en zet ze samen in een leuke vaas op je terrastafel. Kop koffie of thee erbij en ik zeg: benen omhoog en genieten maar van die vroege lentezon!

Relaxte lentegroet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.