courgette-inmaken-herfst

Courgette zoet-zuur

Courgette zoet-zuur, heerlijk! Ik weet dit is een tuinblog en geen foodblog 🙂 Maar voor deze ene keer wil ik graag een uitzondering hierop maken. Want de courgette-oogst stroomt inmiddels weer binnen en de complimenten die ik elk jaar krijg als ik mijn potjes ‘Courgette-zoet-zuur’ uitdeel, zijn zo groot dat ik het recept graag met jullie deel.

Maar eerlijk is eerlijk. Dit oude recept is afkomstig van mijn schoonmoeder. Dus alle credits zijn voor u Oma. Bij deze!

Wat heb je nodig?

  • Courgettes (ca. 20 cm. lang)
  • 2 uien
  • 60 gr. zout
  • 1/2 liter azijn
  • 400 gr. suiker
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel koenjit (mag, hoeft niet persé)



Werkwijze

  • Snij de courgettes in dunne schijfjes en vul daarmee 2x een litermaat (eventueel schijfjes halveren). Alle overige maten zijn op deze hoeveelheid afgestemd.
  • Snij de uien in heel dunnen plakjes en doe ze bij de courgettes.
  • Bestrooi dit alles flink met zout en laat dit 2 uur zo staan.
  • Laat alles dan goed uitlekken in een vergiet, spoel het nog een keer af met water en het laat opnieuw uitlekken.
  • Breng de overige ingrediënten (zonder het zout dus, dat was voor de 1e fase) samen aan de kook en laat het op een lage stand 3 minuten doorkoken.
  • Voeg daarna de courgettes met de uien toe, neem de pan van het vuur en laat het zo twee uur staan.
  • Breng alles samen dan weer aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
  • Doe het daarna in potten en giet het vocht erover
  • Potten helemaal volmaken en met deksel afsluiten. In de koelkast bewaren.

ciourgette-zoetzuur-tuinbloggerDe courgette zoet-zuur smaakt het lekkerst bij Chinese en Indische gerechten vinden wij!

Smakelijke groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger