Kerstkado TOP 10 – Tuinblogger

De pepernoten zijn we inmiddels wel weer een beetje zat om van het alfabet aan chocoladeletters dat nu in de ijskast ligt maar te zwijgen.Tijd voor kerst, dit jaar mét een mooi kerstkado! Wil ook jij de mensen om je heen verassen met wat leuks? Hier mijn persoonlijke top 10 met leuke kadoideeën voor de tuin, natuur en bloemenfans.

1. Prachtig vogelboek

Op 1 een Prachtig vogelboek van Engelse natuurhistoricus Stephen Moss.
Stephen Moss is ornitholoog, schrijver van vogelboeken en producer van natuurprogramma’s voor de BBC.

2. Mooie mokken

Drink heerlijke koffie of thee uit deze mokken van de My Darling-collectie van Ritzenhoff. Iedere mok heeft een uniek ontwerp, dus voor iedereen is er wel een bij. Deze mok met pauw is mijn favoriet als kerstkado. Ontworpen door Nilesh Mistry.

3. Vrolijke verjaardagskalender

Prachtig platen uit het Rijksmuseum op deze verjaardagskalender. Met heel veel bloemen van oude meesters, hedendaags beeld en frisse kleuren.

4. Tuinkas

Is je budget wat ruimer dan is een mooie tuinkas een geweldig kerstkado voor een tuinfan. Voor alle maten tuin is er een die past. Deze hobbykas van Royal Well kost wel iets meer dan de andere kado’s in mijn top 10. Maar hij staat absoluut op mijn verlanglijst….. misschien volgend jaar kerst dan 🙂

5. Verticale tuin

Als je geen groene tuin, maar wel groene vingers hebt is een verticale tuin een leuk alternatief. Je vindt ze volop online. Leuk kado ook voor balkonbezitters. Deze plantenzak is 100×100 maar je hebt ze in allerlei soorten en maten.

6. Metalen roodborst

Een tuinbeeld is altijd een mooi kado. Heel erg leuk zijn deze metalen tuinvogels gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal wordt mooier door de weersinvloeden. Er komt namelijk een roestig laagje op. Hieronder mijn favoriet: de roodborst.

7. Tuinlaarzen

Voor mij m’n favoriete schoeisel: tuinlaarzen. Deze zijn van een mooie kwaliteit en kunnen heel wat tuinwerk-uurtjes mee. Of je gaat er gewoon lekker mee in het bos wandelen met je hond.

8. Onmisbare snoeischaar

Voor echte tuinfans altijd een goed kado de snoeischaar . Ik ben ze ook altijd kwijt….. (denk per ongeluk in de groencontainer) dus kan altijd een nieuwe gebruiken.

9. Leren bloempotten

Je ziet het wel steeds meer een leren bloempot. Hoe verzin je het hé? Maar stoer zijn ze wel. Iets om als kerstkado te geven?

10. Tuinboek

Er zijn veel leuke tuinboeken om met kerst te geven. Deze gaat over het ontwerp, de aanleg en onderhoud van een kleine eetbare tuin met vaste planten. Prachtige foto’s en illustraties en duidelijk uitgelegd.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

KerstKerst

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen.