Tips en tricks voor een geslaagde make-over van je huis

Tips en tricks voor een geslaagde make-over van je huis

Ben je toe aan een nieuwe look voor je huis? Dan is het een goed idee om eens een bezoekje te brengen aan de verfwinkel. Hier vind je namelijk alles wat je nodig hebt om je huis een make-over te geven. In dit artikel geven we je tips en tricks voor een geslaagde make-over, zodat je weer helemaal verliefd wordt op je huis.

Begin bij de basis: de kleur

Een nieuwe kleur op de muren kan al een enorm verschil maken. Bij de verfwinkel vind je een ruime keuze aan kleuren en verfsoorten. Kies voor een rustige kleur om een relaxte sfeer te creëren, of ga juist voor een opvallende kleur om een statement te maken. Vergeet niet om de juiste verfbenodigdheden aan te schaffen, zoals rollers en kwasten.

Breng sfeer met accessoires

Met accessoires geef je je interieur een persoonlijke touch. Ga voor items die passen bij jouw stijl en smaak. Bij de verfwinkel vind je ook decoratieve verfsoorten, zoals krijtbordverf of metallic verf, waarmee je unieke accenten aanbrengt. Vergeet niet om de accessoires op elkaar af te stemmen voor een harmonieus geheel.

Laat de ruimte spreken met behang

Behang is terug van weggeweest en kan een ruimte echt tot leven brengen. Kies voor een drukke print om een statement te maken of ga juist voor een rustig patroon om een serene sfeer te creëren. Er is keuze genoeg bij de verfwinkel. Zorg wel dat het behang past bij de rest van je interieur.

Verander de indeling

Soms is een nieuwe indeling van de meubels al genoeg om een frisse wind door je huis te laten waaien. Kijk eens kritisch naar de opstelling en bedenk welke andere mogelijkheden er zijn. Misschien is het wel tijd om een paar meubels weg te doen en ruimte te maken voor iets nieuws.

Wees creatief met verlichting

Verlichting kan een enorm verschil maken in de sfeer van je huis. Combineer verschillende soorten verlichting voor een speels effect. Denk aan een mooie hanglamp boven de eettafel, sfeervolle staande lampen naast de bank en praktische spotjes in de keuken. Bij de verfwinkel vind je ook verfsoorten waarmee je lampen en lampenkappen een nieuwe look kunt geven.

Breng de natuur naar binnen

Planten en bloemen geven je huis direct een frisse uitstraling. Zet bijvoorbeeld een grote kamerplant in de hoek van de kamer of maak een mooie compositie van verschillende planten op een tafel. Bij de verfwinkel vind je ook producten voor het verven en onderhouden van houten plantenbakken, zodat je die ook een nieuwe look kunt geven. Daarnaast biedt de verfwinkel ook verfsoorten waarmee je een accentmuur of meubelstuk kunt voorzien van een mooie groene of bruine kleur.

Herman Publishly