Waarom kiezen voor kunstgras?

Waarom kiezen voor kunstgras?

Ook al worden er veel nieuwe verbeteringen verwacht, er zijn altijd voordelen aan kunstgras. Veel mensen merken deze voordelen soms niet op en denken dat echt gras gewoon beter is. Maar als je eenmaal de feiten weet, kun je een slimme beslissing nemen. En het fijne is: kunstgras aanleggen kan echt binnen 1 dag worden gedaan. Het is dus tevens een snelle en efficiënte oplossing. Maar er zijn nog meer voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

Weinig onderhoud nodig

Zodra je kunstgras hebt, hoef je geen grasmaaier meer te gebruiken. Het gras op kunstgras hoeft namelijk niet gemaaid te worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het gras te lang groeit en er slordig uitziet.

Het kan aan al je behoeften voldoen

Of je nu een huisdier hebt dat steeds het echte gras beschadigt, of als je kinderen hebt die graag voetballen op je grasveld en soms vallen, kunstgras kan worden aangepast aan wat jij nodig hebt. Hierdoor kun je er zoveel mogelijk gebruik van maken op een manier die bij jou past.

Perfect voor buitenruimtes waar gras niet werkt

Soms heb je een plek met gras waar mensen altijd overheen lopen, of een klein stukje gazon dat altijd in de schaduw ligt. Kunstgras kan dit veelvoorkomende probleem minder erg maken, waardoor jij minder gestrest raakt.

Aanpasbaar 

Het kan lastig zijn om een unieke tuin te ontwerpen met echt gras. Maar als je kunstgras in je tuin hebt, verdwijnt dat gedoe grotendeels. Het ontwerpen wordt een stuk makkelijker in vergelijking met echt gras, omdat je niet hoeft te wachten op gelijkmatige groei.

Geen schadelijke chemicaliën

Bij echt gras moet je vaak gevaarlijke spullen zoals pesticiden, meststoffen en andere dingen gebruiken om het gezond te houden en problemen te vermijden. Maar met kunstgras verdwijnt dit risico grotendeels. Kunstgras heeft die schadelijke stoffen niet nodig, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Bespaart water 

Het kost veel tijd en moeite om een natuurlijk grasveld water te geven, vooral als het zomer is. Daarbij kan het ook nog eens veel water verspillen. Kunstgras hoeft echter niet besproeid te worden, dus je kunt dit water besparen. Zoals je ziet, is kunstgras heel handig en goed voor allerlei situaties. Het kan niet alleen in gewone tuinen worden geplaatst, maar ook op schoolpleinen, sportclubs en in bedrijfsgebouwen. Het beste is dat kunstgras zichzelf na verloop van tijd terugverdient door de kosten voor onderhoud te verminderen.

Herman Publishly