Op zoek naar tuininspiratie? 4 unieke tips!

Op zoek naar tuininspiratie? 4 unieke tips!

Wil je je tuin groter, lichter en gezelliger maken? Er zijn allerlei manieren om dat te doen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je schutting of muur om het te verbergen of juist als eyecatcher te gebruiken, het aanleggen van een gebogen gazon om je tuin ruimtelijker te laten lijken, en het toevoegen van metal-animal.com decoraties om je tuin levendiger te maken en aan te kleden. Hier zijn 4 tips!

Witte omheining met bloemen

Voor een grote en heldere tuin kun je eens beginnen met het schilderen van muren en omheiningen in lichte kleuren. Voor bakstenen muren kun je metselwerk verf gebruiken, en voor de omheiningen is houtverf een goede keuze. Deze lichte tinten zorgen er niet alleen voor dat je tuin ruimer aanvoelt, maar ze laten ook je planten echt opvallen. 

Een gebogen tegelbad

Je hoeft je niet vast te houden aan rigide tuinranden met een eenvoudig grasveld in het midden. Denk eens na over hoe je dat centrale gedeelte van je tuin kunt benutten. Dit hoeven geen saaie, rechte paden te zijn. Probeer eens wat zachtere bochten en kronkelende vormen, die op zichzelf al mooi zijn en tegelijkertijd je bloemperken of borders mooi afbakenen. Ook kun je structuren zoals pergola’s of obelisken toevoegen om wat variatie aan te brengen, zelfs voordat ze helemaal begroeid zijn met klimplanten.

Sfeervolle decoraties

Ben je op zoek naar unieke, sfeervolle decoraties? Kijk dan eens naar cortenstaal vogels. Deze stevige vogels zijn onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. Kies uit verschillende vogelsoorten, zoals mussen, meeuwen en uilen, om je tuin een natuurlijke uitstraling te geven. En in de winter kun je zelfs vogelvoer aan de metalen vogels hangen, zodat deze ook echte vogels aantrekken.

Een zitgedeelte met privacy maken

Tenzij je in een echt afgelegen gebied woont, is het waarschijnlijk dat andere mensen in je tuin kunnen kijken. Dus, ben je op zoek naar meer privacy? Je kunt langs de bovenrand van je erf klimplanten laten groeien, zodat je minder inkijk hebt. Als je een zitgedeelte hebt, kan een pergola een mooi idee zijn. Deze kun je bedekken met diverse klimplanten. Op deze manier dient het niet alleen als een visuele barrière, maar biedt het ook een aangename, schaduwrijke plek waar je kunt ontspannen en de zon kunt vermijden. Heb jij inspiratie op kunnen doen? Begin dan vandaag nog en maak van jouw tuin een mooie, handige en sfeervolle plek!

Herman Publishly