Waterslanghaspel kopen? Dit zijn de beste op een rijtje!

Een waterslanghaspel kan een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin- of werkuitrusting, of je nu een enthousiaste tuinier bent die zijn planten regelmatig water geeft, of een professional die een handig hulpmiddel nodig heeft voor dagelijkse klussen. Maar met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we de beste waterslanghaspels voor je op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, gebruiksgemak of draagbaarheid, deze gids zal je helpen de perfecte waterslanghaspel te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Lees verder om te ontdekken welke opties er zijn en welke het beste bij jou past!

De beste waterslanghaspels op een rijtje

Een goed georganiseerde en handige waterslanghaspel kan het verschil maken bij het onderhouden van je tuin, het wassen van je auto of het uitvoeren van diverse andere watergerelateerde klussen. Maar met zoveel keuzes op de markt, kan het lastig zijn om te bepalen welke waterslanghaspel het beste bij jouw behoeften past.

Wat is de beste Tuinslanghaspel?

De beste tuinslanghaspel hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Er zijn verschillende types beschikbaar, zoals muurbevestigde haspels, draagbare haspels, automatische haspels en meer. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de lengte van de slang die je wilt opbergen, de mate van gebruiksgemak en duurzaamheid die je zoekt. Lees reviews, vergelijk opties en overweeg waar je de haspel wilt gebruiken voordat je een beslissing neemt.

Hoe hoog moet een slanghaspel hangen?

De hoogte waarop je een slanghaspel moet ophangen, varieert afhankelijk van het type haspel en jouw persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om een muurbevestigde haspel op een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter boven de grond te monteren. Dit zorgt ervoor dat de haspel gemakkelijk bereikbaar is en dat de slang niet over de grond sleept, wat slijtage kan veroorzaken. Voor draagbare haspels is er meer flexibiliteit, en je kunt ze op een hoogte plaatsen die voor jou comfortabel is.

Hoe werkt een Tuinhaspel?

Een tuinslanghaspel is ontworpen om het opbergen en afrollen van een tuinslang efficiënt en handig te maken. In het algemeen bestaat een haspel uit een trommel waarop de slang wordt opgerold, een handvat of hendel om de slang op te rollen en af te rollen, en vaak een spuitmond of sproeikop aan het uiteinde van de slang voor irrigatie. Het mechanisme kan handmatig zijn, waarbij je de hendel draait om de slang op of af te rollen, of automatisch, waarbij een veermechanisme of motor het werk voor je doet.

Hoe hoog hang je een tuinslang?

Als je verwijst naar de hoogte waarop je een tuinslang moet ophangen wanneer je deze niet gebruikt, is het belangrijk om de slang volledig te laten uitlekken voordat je deze opbergt om schimmelvorming te voorkomen. Je kunt de slang bijvoorbeeld aan een haak of beugel bevestigen op een hoogte waarbij het laagste punt van de slang vrij hangt, meestal op kniehoogte of iets hoger. Dit helpt voorkomen dat er water in de slang achterblijft en dat de slang niet in de knoop raakt.

Kan een tuinslang knappen?

Een tuinslang kan zeker knappen. Tuinslangen zijn meestal gemaakt van materialen zoals rubber, kunststof of een combinatie van beide. Na verloop van tijd kunnen deze materialen slijten, beschadigd raken door blootstelling aan de elementen, of worden blootgesteld aan te veel druk, wat kan leiden tot het knappen van de slang.

Enkele veelvoorkomende oorzaken van het knappen van een tuinslang zijn:

 1. Slijtage: Langdurige blootstelling aan zonlicht, extreme temperaturen en andere omgevingsfactoren kan leiden tot veroudering en slijtage van het materiaal van de slang, waardoor het broos wordt en uiteindelijk kan barsten.
 2. Kinken: Als een tuinslang herhaaldelijk wordt geknikt of gebogen, kan dit zwakke punten in de slang creëren en uiteindelijk tot een breuk leiden.
 3. Overdruk: Als er te veel waterdruk op de slang wordt gezet, kan dit ervoor zorgen dat de slang barst of knapt. Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld een krachtige waterbron zoals een hogedrukreiniger op de slang wordt aangesloten zonder de juiste drukregeling.
 4. Scherpe voorwerpen: Als de slang over scherpe voorwerpen wordt getrokken of hiermee in contact komt, kan dit leiden tot perforaties of scheuren in de slangwand.

Om het knappen van een tuinslang te voorkomen, is het belangrijk om de slang goed te onderhouden, hem na gebruik op een schone en droge plaats op te bergen, te voorkomen dat hij wordt geknikt of gebogen in scherpe hoeken, en de waterdruk op een veilig niveau te houden. Regelmatige inspectie kan ook helpen bij het opsporen van tekenen van slijtage voordat er zich ernstige problemen voordoen.

De 5 beste waterslanghaspels

Deze handige apparaten helpen bij het geordend en efficiënt opbergen van tuinslangen, waardoor ze langer meegaan en het bewateren van de tuin een stuk gemakkelijker wordt. Er zijn talloze waterslanghaspels op de markt, variërend in grootte, materiaal en functionaliteit. In dit artikel zullen we de vijf beste waterslanghaspels bespreken, die uitblinken op het gebied van duurzaamheid, gebruiksgemak en prestaties.

Gardena Slangenwagen AquaRoll L Easy set + 50m slang – 18522-20

Het speciaal ontworpen onderstel zorgt voor een stevige stabiliteit, waardoor het bewateren gemakkelijker wordt, zelfs wanneer er aan de slang wordt getrokken. Hierdoor blijft de slangenwagen op zijn plaats. Een solide metalen frame bovenop de haspel bevat een slimme slanggeleider die ervoor zorgt dat de slang gelijkmatig wordt opgerold zonder dat je deze handmatig hoeft bij te sturen. Het enige wat je hoeft te doen, is aan de zwengel draaien.

Dankzij de gebogen aansluiting aan de binnenkant van de haspel wordt voorkomen dat de slang knikt, waardoor een constante maximale waterstroom gegarandeerd is. Om lekkages te voorkomen na gebruik of tijdens het verplaatsen van de slangenwagen, is er een druppelstopmechanisme ingebouwd. Bovendien is er innovatieve vorstbescherming toegevoegd om de duurzaamheid te verbeteren, zodat de waterslanghaspel ook in koude omstandigheden probleemloos kan worden gebruikt.

Voordelen

 • Handig om te verplaatsen door de wieltjes
 • Snelle levering

Nadelen

 • Prijzig

Gardena Wandslangenbox RollUp M/L Wit – 25 meter – Muurhouder – 18622-20

Deze muurslangenbox maakt het oprollen van de tuinslang overbodig, houdt je handen schoon en voorkomt dat de slang in de war raakt. De tuinslang, geschikt voor bevestiging aan elke muur, wordt compact opgeborgen, waardoor kostbare ruimte wordt bespaard.

Voor gebruik trek je de 25 meter lange slang uit tot de gewenste lengte, en zodra je stopt, grijpen de handige vergrendelpunten onmiddellijk vast en fixeren de tuinslang op de gewenste lengte. Dankzij de slimme muurbeugel kan de slangenhouder 180 graden worden gedraaid en je bewegingen in de tuin discreet volgen. Hierdoor kun je je bewateringswerkzaamheden moeiteloos uitvoeren, geniet je van maximale bewegingsvrijheid en wordt knikken van de slang voorkomen.

Voordelen

 • Je kan de tuinslang ophangen aan de muur
 • Snelle levering

Nadelen

 • 25 meter kan aan de korte kant zijn
 • Prijzig

Fiskars Wandbevestiging voor automatische slanghaspel | XL 1027095

De optionele wandbevestiging voor de XL slanghaspel (artikelnummer 1025932) is gemaakt van duurzame materialen, waaronder FiberComp™ en metaal. Het pakket bevat alle benodigde bevestigingsmiddelen en eenvoudig te volgen instructies voor installatie.

Om de wandbevestiging te gebruiken, raden we aan deze binnen een afstand van 5 meter van je kraan te monteren. Hierdoor kun je de inlaatslang gebruiken die standaard wordt meegeleverd met de slanghaspel. Als je wilt, kun je echter ook de inlaatslang vervangen door een langere slang om de slanghaspel verder van de kraan te monteren.

Voordelen

 • Snelle levering
 • Het is handig dat hij meedraait
 • Je kan zelf de hoogte bepalen

Nadeel

 • Prijzig

Gardena Tuinslangbox RollUp S – 15 meter – Op paal – 18604-20

Met deze slim ontworpen slanghouder wordt het besproeien van uw tuin een moeiteloze klus. U geniet van ultieme bewegingsvrijheid bij het verzorgen van uw kleine tuin. Deze houder rust stevig op een metalen pin, waardoor u hem zonder schade aan uw muur overal in uw tuin kunt plaatsen. De pin wordt stevig in de grond bevestigd met een montagestang, waardoor hij buitengewoon stabiel is.

Om te beginnen, rolt u eenvoudigweg de tuinslang uit tot een maximale lengte van 15 meter en u bent klaar om te bewateren. Dankzij de ingebouwde vergrendelpunten is de slang gemakkelijk te hanteren en rolt deze automatisch af tot de gewenste lengte. Het innovatieve ontwerp van de houder maakt het mogelijk om deze 360 graden te draaien, zodat u elke hoek van uw tuin kunt bereiken. De houder volgt uw bewegingen tijdens het bewateren en voorkomt knikken en in de war raken van de waterslang.

Voordelen

 • Je kan hem ophangen maar ook in de grond zetten

Nadelen

 • De tuinslang is niet heel lang
 • Prijzig

Gardena Wandslangenbox RollUp M/L Wit – 25 meter – Muurhouder – 18622-20

Deze wandgemonteerde slanghouder maakt het oprollen van uw tuinslang moeiteloos, houdt uw handen schoon en voorkomt dat de slang in de knoop raakt. U kunt de 25 meter lange tuinslang veilig en ruimtebesparend aan elke muur bevestigen.

Voor gebruik trekt u eenvoudig de slang uit tot de gewenste lengte. Zodra u stopt, grijpen de extra korte vergrendelingspunten vast en houden de tuinslang stevig op de gewenste lengte. De handige muurbeugel maakt een draai van 180 graden mogelijk, waardoor de houder uw bewegingen in de tuin volgt zonder dat u het merkt. Hierdoor kunt u uw bewateringswerkzaamheden gemakkelijk uitvoeren, met maximale bewegingsvrijheid en zonder dat de slang knikt.

Voordelen

 • Handig om op te hangen
 • Lange tuinslang

Nadelen

 • Prijzig
 • Grote omvang