Een echte tuin in drie stappen

Een echte tuin in drie stappen

Veel mensen hebben wel een tuin maar maken er niet echt gebruik van. Het is meer een plaatsje achter het huis waar op warme dagen wel eens een kopje koffie wordt gedronken, maar meer ook niet. Zonde, want een fijne tuin kan echt een toevoeging zijn aan jouw huis. Niet tevreden met dat levenloze plaatsje aan de achterzijde van jouw woning? Geen zorgen! Een echte tuin is helemaal niet ingewikkeld. Op Gazonplus.nl kun je bijvoorbeeld al kant en klare graszoden kopen voor een snel gazon. In dit artikel helpen wij jou in drie stappen naar een echte tuin.

Een gazon

Een tuin is geen tuin zonder mooi gazon. Dit kun je snel en gemakkelijk aanleggen met kant en klare graszoden. Het ene gras is het andere niet. Zoek zorgvuldig de grassoort uit die jij het allermooist vind. Kijk dus naar het graszoden aanbod. Bij het aanleggen van een gazon moet je ervoor zorgen dat de ondergrond goed voorbereid is. Als je dat ingewikkeld vindt of bang bent dat je het verkeerd doet, kun je deze klus meestal uitbesteden aan de leverancier van jouw graszoden. Dat kost niet heel veel extra en zij weten meestal precies wat ze aan het doen zijn. Tip: in de periode van half april tot juni of zelfs van augustus tot begin oktober kun je deze het beste laten aanleggen. Deze periodes zijn het beste qua weersomstandigheden.

Bloemen en planten

Het allerleukste gedeelte van het aanleggen van je eigen tuintje is misschien wel het zoeken van de juiste bloemen en planten. Zoek een stel bloemen en planten bij elkaar die allemaal op verschillende momenten in bloei staan, zodat je gedurende het hele jaar kunt genieten van mooie bloemen. De Prachtkaars, Hortensia en Sneeuwbal zijn bijvoorbeeld planten die het hele jaar door bloeien. Je kunt ervoor kiezen om perkjes aan te leggen, waar je jouw zaadjes in plant. Maar als je weinig tijd hebt voor onderhoud zijn bloembakken een beter idee. Hiermee verklein je de kans dat jouw planten elkaar gaan overwoekeren en jouw tuin verandert in een ondoordringbaar oerwoud.

Aankleding

Nu jouw tuin lekker groen en fleurig is, kun je het afmaken met wat leuke aankleding. Dit kunnen wat leuke beeldjes of een waterornament van het tuincentrum. Een absolute must is natuurlijk een lekker terras met een mooie tuintafel en een paar comfortabele stoelen (of een hangmat met standaard). Vanaf daar kun jij lekker je kopje koffie of thee drinken en genieten van de prachtige tuin die jij hebt aangelegd. Je eigen tuin hoeft dus helemaal niet stressvol te zijn. Het kan juist een plekje zijn waar je je creativiteit lekker de vrije loop kan laten en waar je op zonnige dagen heerlijk kunt ontspannen!

Herman Publishly