Welke voordelen behaal je met het plaatsen van een blokhut?

Welke voordelen behaal je met het plaatsen van een blokhut?

Altijd al onder de indruk geweest van mooie blokhutten bij anderen in de tuin? Een blokhut kan een uitstekende manier zijn om extra opslagruimte te creëren, waarin je spullen kwijt kunt. Daarnaast biedt de extra ruimte kans om je terug te trekken. Even een moment voor jezelf te vinden, zonder dat iedereen je stoort. Het wordt zo een verlengde van je woning, ondanks dat het niet hieraan bevestigd is. Achter in de tuin heb je echter wel een extra leefruimte, om te gebruiken naar eigen behoefte. Bij Lugarde kun je diverse modellen aan blokhutten kopen, die jouw eigen een unieke oase aan rust of creativiteit bieden. Een ruim assortiment aan hoogwaardige houten blokhutten voor een betaalbare prijs. Daardoor is een blokhut zeker de moeite van een overweging waard. Snel zul je de voordelen herkennen die met het plaatsen van een blokhut in de tuin zijn te behalen.

Redenen voor het aanschaffen van een blokhut

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zou kiezen voor een blokhut. Ondanks dat het ruimte in de tuin inneemt, krijg je er veel extra leefruimte voor terug. Wanneer je in huis geen extra kamers over hebt, om zorgeloos thuis te werken of om je aandacht volledig op creatieve projecten te richten, dan biedt een blokhut uitkomst. Dit maakt het immers mogelijk om even aan de drukte binnenshuis te ontkomen. Zonder dat je helemaal naar je werk hoeft af te reizen of je hoeft terug te trekken in een zolderkamertje, kun je eenvoudig de tuin oversteken en heerlijk ontspannen te werk gaan in een zelfontworpen blokhut, die aan alle wensen voldoet. Geen kinderen of huisdieren die je afleiden en al je aandacht wegleiden van je werkzaamheden, maar optimale rust in een zelfgecreëerde kantoor- of atelierruimte. De perfecte plek om productief te werken.

Een blokhut of een tuinhuis?

Er zijn duidelijke verschillen tussen een blokhut en een tuinhuis. Met name de bouwsystemen maken onderscheid tussen of een constructie wordt beschouwd als een blokhut of een tuinhuis. Er zijn duidelijke blokhut-systemen, die het mogelijk maken om een volledige blokhut in de tuin te plaatsen. Deze kunnen worden geïsoleerd, zodat je ook in de koudere wintermaanden achter in de tuin kunt werken. Zowel tuinhuizen als blokhutten zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Een blokhut biedt daarbij echter meer ruimte en mogelijkheden voor het thuiswerken en wordt hierdoor echt een aanvullende woonruimte. Terwijl een tuinhuis meer geschikt is als opslagruimte voor tuinmeubelen, gereedschap en kussens. Een blokhut biedt meer mogelijkheden en kan dienstdoen als kantoorruimte, atelier of meditatieruimte. Met de juiste isolatie, elektrische verbindingen en verwarming kun je hierin zelfs overnachten en indoor kamperen in eigen tuin.

Besparen door goede isolatie

Een blokhut kan gebruikt worden als kantoorruimte. Je wilt hier ook in de wintermaanden kunnen vertoeven, dus een goede isolatie is onmisbaar. Om een blokhut het gehele jaar door te kunnen gebruiken, plaats je optimale isolatie in de blokhut. Bij Lugarde kun je kiezen uit verschillende isolatiesystemen voor het dak, de vloer of wanden. Warmte blijft zo uitstekend binnen, zodat het werken aan huis in de blokhut aangenaam wordt. Zomers ben je echter beschut tegen oververhitting en ook andere weersomstandigheden blijven aangenaam buiten. Met de juiste isolatie is de blokhut een extra woonruimte in de tuin en kun je zorgeloos thuiswerken in een eigen gecreëerde ruimte.