Zelf een wilgentenen schutting maken, hartstikke leuk!

Zelf een wilgentenen schutting maken, hartstikke leuk!

Stel je voor: jouw eigen achtertuin, omringd door een prachtige wilgentenen schutting die je zelf hebt gevlochten. Met het doe-het-zelf pakket van Van Aalsburg wordt deze droom werkelijkheid. In deze blogpost duiken we in de details van het zelf maken van een wilgentenen schutting met ons handige doe-het-zelf pakket. 

Genieten van een écht Oud-Hollands ambacht

Wil je jouw tuin een unieke uitstraling geven en tegelijkertijd genieten van een onvergetelijke ervaring? Met ons doe-het-zelf pakket haal je alle benodigde materialen in huis om je eigen wilgentenen schutting te vlechten. Het is een kans om je tuin een persoonlijke touch te geven en te genieten van een ambacht, dat diepgeworteld is in onze Nederlandse traditie.

Het vlechten van wilgen: makkelijker dan je denkt!

Ons doe-het-zelf pakket maakt het vlechten van een wilgentenen schutting niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens leuk om te doen! Met duidelijke instructies ben je binnen no-time klaar om aan de slag te gaan.

De wilgen in het pakket komen uit onze eigen kwekerij van ruim 150 hectare groot. Oftewel, bij Van Aalsburg ontvangt u altijd kwaliteit tegen de beste prijs.

Zelfs als je dus geen ervaring hebt met vlechten, biedt ons pakket je de mogelijkheid om iets prachtigs te creëren. Mocht je toch liever de schutting door ons laten plaatsen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Bezorging zonder zorgen

Wij begrijpen het belang van een soepel leveringsproces. Daarom vervoeren we onze producten met ons eigen transport. Indien gewenst, kunnen we je voorzien van een track & trace-code.

Voorafgaand aan de levering nemen we contact met je op via e-mail of telefoon om te controleren of het nodig is dat er iemand thuis is. We benadrukken graag dat het product altijd rechtstreeks bij jou wordt afgeleverd, niet bij de buren.

Binnen 5 dagen, inclusief verzending, ontvang je jouw doe-het-zelf pakket. En ja, we bieden zelfs levering op zaterdag aan!

Zelf een wilgenschutting maken, hoe werkt dat?

Graag nemen wij u aan de hand van onderstaand stappenplan mee in het vlechtproces van uw zelfgemaakte wilgentenen schutting.

Stap 1: De voorbereiding

Begin met het vrijmaken van de ondergrond en zorg voor een egale basis. Het gebruik van een grondboor kan helpen bij het plaatsen van de palen. Onze online handleiding biedt gedetailleerde instructies over het voorbereiden van de ondergrond voor het beste resultaat.

Stap 2: Het vlechten

Eenmaal voorbereid, begint het vlechtwerk. Onze wilgentenen, afkomstig van onze eigen wilgenkwekerij, zijn ideaal voor het maken van een stevige schutting. Volg ons stappenplan in de online handleiding om laag na laag je schutting op te bouwen.

Stap 3: Onderhoud voor een langere levensduur

Om ervoor te zorgen dat je wilgentenen schutting minstens 10 jaar meegaat, adviseren we het gebruik van lijnolie voor onderhoud. Onze handleiding geeft stapsgewijze instructies voor het behandelen van de schutting en het verlengen van de levensduur.

Stel je eigen doe-het-zelf pakket samen

Ben je enthousiast geworden? Bestel dan hier jouw persoonlijke doe-het-zelf pakket in onze webshop. Bepaal de hoogte en lengte van je gewenste schutting. Wij zorgen vervolgens voor de juiste hoeveelheid wilgentakken. Kies daarnaast zelf of je palen, postsavers en/of lijnolie wilt toevoegen aan je bestelling.

Zet vandaag nog je eerste stap naar een prachtige wilgentenen schutting en een tuin vol karakter. Wilt u niet alleen zelf een wilgentenen schutting maken, maar ook zelf uw tuinverlichting aanleggen? Neem dan hier eens een kijkje.