Zo tover jij je tuin om tot winter wonderland

Zo tover jij je tuin om tot winter wonderland

De winterperiode is een prachtige tijd van het jaar waarin, als het een beetje meezit, onze tuin wordt bedekt door een laag(je) sneeuw. Hoe leuk is het dan om het tijdens deze periode van het jaar niet alleen thuis gezellig te maken, maar ook je tuin een flinke upgrade te geven? Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld een enorme kerstboom in het midden van je tuin neer te zetten, die vervolgens is voorzien van honderden lampjes, zodat het net lijkt alsof je in het winter wonderland bent. Lijkt jou dit ook wat, maar heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Dan zit je hier goed! Wij hebben namelijk een aantal handige tips voor je, waarmee je zowel een kleine- als grote tuin kunt omtoveren tot je eigen winter wonderland.

Begin met de verlichting

Een gezellige en vooral ook sfeervolle tuin kan natuurlijk niet zonder verlichting. Vooral niet tijdens de wintermaanden, waarin het vaak al om een uur of 5 ‘s avonds donker is. Denk daarom als eerste na over het type verlichting wat je graag zou willen gebruiken in je tuin. Hierbij kun je denken aan een enorme lichtslang langs de dakgoot of een lichtnet aan de voorgevel. Heb je een grote tuin? Dan kun je ook een enorme kerstboom in je tuin zetten, die je met alleen de stekker in het stopcontact, in één keer in de schijnwerpers zet. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je kiest voor een IP67 bescherming, zodat het waterdicht is, voor het geval het regent. Ons advies is dus om je rugzak om te doen, je fiets te pakken en lekker de stad in te fietsen om eens te kijken wat er bij de bouwmarkt, tuincentra en natuurlijk ook de Action allemaal verkrijgbaar is.

De aankleding

Verlichting is één, maar ook de rest moet natuurlijk wel in kerstsfeer worden gebracht. Hierbij kun je denken aan een aantal kerststerren die je ophangt, maar ook lichtgevende figuren zoals een rendier, engel, arreslee en de kerstman niet te vergeten. Wil je het geheel nog gezelliger maken, dan is een vuurkorf die je ook echt aan kunt steken. Dit is niet alleen leuk voor de sfeer, maar ook handig voor wanneer je een tuinfeest wilt houden in de winter. We zien namelijk steeds vaker dat mensen onder het genot van een lekkere warme Glühwein als traditie de kerstboom aandoen, iets wat vanuit Amerika is overgewaaid. Daarbij kun je vragen of iedereen een eigen tas met eten en drinken meeneemt, maar kun je er als man of vrouw des huizen ook gewoon voor kiezen alles zelf te regelen.

Vogelvoer- en huisjes

Het hoort misschien niet helemaal bij winterwonderland, maar wanneer je toch bezig bent met je tuin, dan is het ook leuk dat je aan de vogeltjes denkt. Vooral in de wintermaanden is het voor deze beestjes enorm lastig om voedsel te vinden. Hoe leuk is het dan dat een aantal vogelhuisjes ophangt, zodat je de vogeltjes kunt voorzien van wat voer en jij kunt genieten van de musjes in de tuin?

Herman Publishly