Zo bestel jij de perfecte werkbroek

Zo bestel jij de perfecte werkbroek

Werkbroeken zijn een belangrijk onderdeel van je werkkleding. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten, maten en kleuren met elk hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel vind je handige tips en informatie als het gaat om het kiezen van een goede werkbroek.

Waar moet een goede werkbroek aan voldoen?

Een goede werkbroek moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat een werkbroek goed past en lekker zit. Je moet je er vrij en gemakkelijk in kunnen bewegen. Ga tijdens het passen dan ook een keer door je hurken, buk een keer, loop een stukje en trek je knieën op. Probeer de broek op allerlei manier uit om er zeker van te zijn dat de broek goed past. Werkbroeken zijn vaak gemaakt van een stug en dikker materiaal, dus de juiste pasvorm is des te belangrijker. Houd je dan ook niet vast aan de maat die je voor je gewone broeken hebt, een werkbroek kan nu eenmaal wat anders uitvallen. Een trend die we veel zien op het gebied van werkkleding is de productie van stretchkleding. Veel merken kiezen er nu voor om fijne stretchbroeken in hun assortiment te hebben. Hiermee zijn de broeken zeker niet minder sterk of minder goed als ‘gewone’ werkbroeken, maar zitten. Onthoud goed dat een broek gemaakt is om jóu te passen, niet andersom. Een werkbroek heren heeft dan ook een andere pasvorm dan voor dames. 

Ten tweede is het absoluut van belang dat de werkbroek je de juiste bescherming biedt. Dit hangt natuurlijk ook af van het beroep dat je uitoefent. Wanneer je bijvoorbeeld veel op je knieën bezig bent, zijn goede kniestukken in je werkbroek erg belangrijk. Gaat het er vooral om dat de broek vies mag worden zoals tijdens het schilderen, dan is het belangrijk dat de verf niet door de kleding op je huid kan trekken. Ook kan het voorkomen dat je omwille van je veiligheid speciale eisen hebt voor een werkbroek, zoals reflecterende strepen, felle kleuren of een brandvertragende stof. 

Handig om te hebben

In de basis is een goede werkbroek voor dagelijks gebruik het belangrijkste item om te hebben. Koop er dan meteen meerdere tegelijkertijd, want de broeken moeten natuurlijk ook eens gewassen worden. Bovendien heb je dan een voorraadje als er een werkbroek stuk gaat. Daarnaast zijn er nog tal van andere werkbroeken die handig kunnen zijn om in de kast te hebben liggen. Denk bijvoorbeeld aan een korte werkbroek voor in de zomer of een warme thermobroek voor in de winter. Ook kun je denken aan een regenbroek tijdens de natte dagen, zodat je niet helemaal verregend op het werk of de klus aankomt.