De ABC's van het kopen van buiteneettafels: een uitgebreide gids

De ABC’s van het kopen van buiteneettafels: een uitgebreide gids

Zomerbarbecues met vrienden worden nog beter met de perfecte buiten eettafel opstelling. Maar tussen materialen, vormen, maten en andere opties voor buiten tafels, kunnen de keuzes overweldigend worden. Deze gids breekt de ABC’s uiteen achter het kiezen van de ideale buiten eettafel voor terrasfeestjes, balkonontbijten, zwembad loungen, en elke andere gelegenheid voor buiten dineren. Leer de basisprincipes rond vorm, grootte, materialen, en extra’s zoals parasols en bank kussens, en zorg voor verschillende soorten buiten tafels. Met deze tips voor het meten van ruimte, het bepalen van functies, en slim winkelen, kunnen gastheren hun droom buiten eetgedeelte creëren binnen elk budget.

Belangrijke overwegingen bij het winkelen voor buiten eettafels

Bij het winkelen voor een buiten eettafel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het materiaal, de vorm, de grootte en de kenmerken van de tafel bepalen allemaal hoe goed deze aan uw behoeften zal voldoen en bestand zal zijn tegen de elementen.

Materiaal

De meest voorkomende materialen voor buiten tafels zijn hout, metaal, steen en plastic. Hout en metaal moeten behandeld worden om bestand te zijn tegen blootstelling aan weer. Teak, eucalyptus en acacia zijn duurzame houtopties. Poedergecoat staal, aluminium en smeedijzer zijn populaire metalen keuzes. Steen en beton zijn van nature weerbestendig maar erg zwaar. Plastic/hars tafels lijken op hout of steen maar zijn zeer lichtgewicht, betaalbaar en onderhoudsarm.

vorm

De vorm van de tafel heeft invloed op hoeveel mensen er comfortabel kunnen zitten en hoeveel ruimte deze inneemt. Ronde en ovale tafels bieden plaats aan meer mensen binnen een kleinere ruimte. Vierkante en rechthoekige tafels werken goed wanneer de ruimte beperkt is. Uitschuifbare tafels bieden flexibiliteit voor bijeenkomsten van verschillende groottes.

Grootte

De grootte van outdoor tafels varieert meestal van kleine bistrotafels (geschikt voor 2-4 personen) tot grote tafels die plaats bieden aan 6-10 personen of meer. Meet je buitenruimte op om de grootst mogelijke tafel te bepalen die past en toch ruimte laat voor stoelen en circulatie. Overweeg ook hoe vaak je gasten ontvangt en hoeveel mensen je meestal over de vloer hebt.

Kenmerken

Enkele handige functies om op te letten bij een buiteneettafel zijn een parasolgat, weersbestendige stoelen, een vuurplaats, opbergruimte en mobiliteit (vergrendelbare zwenkwielen). Een parasol biedt schaduw tegen de zon, terwijl een vuurplaats genieten van de ruimte tot in de avond mogelijk maakt. Opbergruimte onder of in de buurt houdt benodigdheden bij de hand maar uit het zicht. Voor kleine ruimtes kan een tafel met wielen worden verplaatst wanneer deze niet in gebruik is.

Door deze belangrijke factoren te overwegen voordat je gaat winkelen, zul je in staat zijn om een buiteneettafel te vinden die perfect past bij jouw behoeften, budget en ontwerpstijl. Je nieuwe tafel wordt het middelpunt van buitenentertainment voor de komende jaren.

Topmaterialen voor buiten eettafels 

Verschillende materialen voor buiten Eettafels voldoen aan de behoeften van mensen en gaan lang mee tegen de weersinvloeden.

Teak is een hardhout uit de tropische regio, van nature weerbestendig en duurzaam. Het heeft ook een prachtige goudbruine kleur die grijs wordt naarmate het ouder wordt zonder enige aandacht. Hoewel de prijs van teakhouten buiteneettafels hoog is, kan een set met jaarlijkse oliebehandelingen en niet veel meer, tientallen jaren meegaan. Het hout van teak moet regelmatig worden geolied of geseald om vlekken en waterschade te voorkomen.

Metalen tafels zoals aluminium, staal of smeedijzer zijn zeer handig en weerbestendig. Ze hebben over het algemeen een meer eigentijdse uitstraling, met strakke lijnen.

Metalen tafels moeten af en toe worden schoongemaakt en gepolijst om roesten te voorkomen.

Resin molas zijn synthetisch rieten of rotan die zijn geweven om het uiterlijk van natuurlijk riet na te bootsen. Het is duurzaam, weerbestendig en heeft geen onderhoud nodig.

Als gevolg hiervan hangt de keuze van het beste materiaal voor een buiteneettafel, en evenzo, voor ander buitenmeubilair, af van individuele behoeften, financiële budget en stilistische smaak. Een van deze opties zou veel plezier onder de zon moeten bieden wanneer ze worden genoten met goed gezelschap.

Stijlen van buiten eettafels

De vormen en configuraties van buiten Eettafels zijn talrijk en je kunt een vorm en grootte tafel vinden om elke ruimte te accommoderen.

Er zijn gezellige tafels die meer comfort bevorderen bij het delen van ideeën. Ze zijn ideaal voor beperkte ruimtes, waardoor gemakkelijk manoeuvreren rond de tafel mogelijk is. Aan de andere kant zijn ronde tafels meestal geschikt voor 4 – 6 personen die comfortabel kunnen zitten.

Dit ontwerp van een ronde tafel doet denken aan een klassieke stijl en past bij vierkante of rechthoekige terrassen. Hier kunnen tot 8 personen aan zitten. Rechte poten zijn perfect voor vierkante tafels wanneer je kiest voor bankjes om te genieten van een informeel element van een picknicktafel.

Rechthoekige tafelontwerpen zijn trendy en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze zijn erg geschikt voor lange smalle terrassen – hier kunnen 6-12 personen aan zitten. De meest meegaande zitconfiguratie is een rechthoekige tafel. Aan één kant kun je een bank plaatsen en aan de andere kant twee stoelen; één met twee banken of één met aan beide zijden twee stoelen zal ook werken.

Ovale tafels hebben een zachtere vorm die goed past bij de meeste patio-stijlen. Ze bieden plaats aan 6-8 personen en bieden veel meer ruimte dan de standaard rechthoekige tafels.

Naast de tafelstructuur moet ook de stijl van de voet worden opgemerkt. Voetstuk basissen geven een open gevoel aan je tafel door ruimte te besparen, maar de tafels in tafelstijl hebben een rustieke boerderijstijl.

Samengevat, zelfs als je droomt van traditionele familiebijeenkomsten rond de tafel of een vrolijke ruimte vol levendige happy hour vibes, heb je alleen een ideale buiten tafel nodig om van je ruimte de beste eet-, drink- en leefplek te maken. Vergeet alleen niet om er van tevoren goed over na te denken, om te bepalen wat je prioriteiten en must-haves zijn; zodat je de juiste tafel kunt vinden die past bij jou en al je behoeften. Die ideale buiten eettafel staat klaar om je nieuwe geliefde plek te worden voor maaltijden en herinneringen!