Voor privacy zorgen in je tuin? Check deze tips!

Voor privacy zorgen in je tuin? Check deze tips!

Als je een tuin hebt, hecht je vaak veel waarde aan je privacy. Of je nu graag ongestoord wilt genieten van je buitenruimte of simpelweg meer privacy wilt creëren, er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. In dit artikel delen we een aantal handige tips om voor privacy te zorgen in je tuin.

Planten van groen

Een van de meest effectieve manieren om privacy in je tuin te creëren, is door het planten van groen. Planten kunnen immers dienen als natuurlijke afscheiding en zorgen voor een groene oase in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor hoge struiken of heggen die voor een dichte begroeiing zorgen. Denk aan planten zoals bamboe, klimop, hulst of laurier. Deze planten bieden niet alleen privacy, maar geven ook een natuurlijke uitstraling aan je tuin.Je kunt deze bijvoorbeeld krijgen bij een groencentrum, zoals Planta

Leibomen

Verder kun je er ook voor kiezen om leibomen in je tuin te plaatsen om zo privacy te creëren. Leibomen zijn bomen die langs een frame geleid worden en hierdoor vormen ze als het ware een verticale afscheiding. Deze bomen nemen minder ruimte in beslag dan traditionele hagen en bieden tegelijkertijd toch genoeg privacy. Populaire leibomen zijn bijvoorbeeld de leilinde, leibeuk of leiplataan. Je voegt zo tegelijkertijd ook een uniek element toe aan je tuin. 

Schutting of hekwerk

Bovendien kun je privacy in je tuin creëren door een schutting of hekwerk te plaatsen. Er zijn verschillende materialen en stijlen beschikbaar, dus je kunt goed kijken naar wat het beste bij jouw tuin past. Denk aan houten schuttingen, bamboe afscheidingen of metalen hekwerken. Met een schutting of hekwerk kun je op een eenvoudige manier privacy creëren en tegelijkertijd je tuin een mooie uitstraling geven.

Privacydoeken en rolgordijnen

Als je op zoek bent naar een meer flexibele oplossing, zijn zogenoemde privacydoeken of rolgordijnen een goede optie. Deze doeken en gordijnen kun je immers eenvoudig ophangen en weer weghalen wanneer je maar wilt. Ze creëren privacy en bescherming tegen zon en wind. Privacydoeken zijn te koop in verschillende kleuren en maten, zodat je ze kunt afstemmen op jouw tuin. Verder zijn rolgordijnen handig voor bijvoorbeeld op het terras of balkon, waar je snel wat extra privacy wilt creëren.