hond-ruimt-plastic-op-tuinblogger

Ruimt jouw hond al plastic op?

Beste tuinblog-lezer,

Graag even jullie aandacht. Niet omdat dit toevallig een oud collega van mij is, maar gewoon omdat dit een briljant idee is. Een idee dat iedereen die de groene wereld om ons heen een warm hart toedraagt (en daar reken ik al mijn lezers wel onder) zal aanspreken. Bekijk dit filmpje en zie hoe Alex zijn hond heeft getraind om plastic op te ruimen!

Een ludieke en eigenlijk simpele manier om plastic in onze omgeving te verminderen. Door het dus gewoon echt op te ruimen en daarmee een voorbeeld te stellen dat je je zooi niet op straat gooit, maar in een prullenbak!

Win-win situatie

Je hond trainen om plastic op te ruimen tijdens het dagelijkse rondje uit. Simpel en doeltreffend. Een win-win situatie. Voor de hond, want hij heeft zo een mooi ‘doel‘ in zijn hondenleven. Voor de baas want die is (terecht!) voldaan omdat hij of zij echt een bijdrage aan een beter klimaat levert. En dan niet aan iets heel ver wegs op de noordpool, maar gewoon direct zichtbaar in de eigen omgeving.

Omdat ik de oproep van Alex dat meer hondenzitters zijn voorbeeld volgen graag ondersteun, deze tuinblog #dog #nomoreplastic

Je hond trainen plastic vinden

In het filmpje legt Alex uit hoe hij het trainen heeft aangepakt. Gewoon beginnen met een flesje gevuld met hondenbrokken en de hond trainen de flessen te zoeken. En dan tijdens je dagelijkse rondje (of twee) de hond zijn ding laten doen. Simpel, briljant.

Helaas kan ik het zelf niet in de praktijk brengen. Door een allergie van een van mijn zoons, zijn dieren in huis echt een no-go. Maar…… we hebben wel kippen. Misschien kunnen we die ook eens gaan trainen 🙂 Schijnt op zich wel te kunnen als ik youtube moet geloven, al gaat dat vaak niet verder dan omhoog springen. En daar red je het als plastic-verzamelende kip waarschijnlijk niet mee.

Goed, ik hou het dus bij zelf niet weggooien (zo logisch!!), mijn kinderen leren dat niet te doen en oprapen wat ik zie liggen bij mij op de stoep. En het delen van deze oproep natuurlijk.

Deel dit bericht

Deel dit bericht ook zodat meer hondenmensen dit oppakken en zodat dit goede voorbeeld – zoals Alex hoopt-  door veel andere mensen landelijk zal worden nagevolgd!

Plasticvrije groet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger