Herfst in de historische moestuin in Doorn

Toen ik onlangs op familiebezoek was, maakten we kort een wandeling in de mooie bosrijke omgeving van Doorn. We wandelden door een prachtig eikenbos en wamen terecht op het terrein van Bartiméus. Een organisatie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Deze mensen worden ondersteund in van alles en nog wat waardoor zij het leven kunnen leiden dat bij hen past. En daar op het terrein van Bartiméus bevond zich een grote verassing: een geweldig mooie historische moestuin waar je zo even heerlijk een rondje doorheen kan lopen of een lekker kopje koffie of thee kan drinken.

Bijzondere plek

In de historische moestuin werken bewoners van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers. De historische tuin bevat een theeschenkerij, een rosarium en natuurlijk de moestuin. De producten die worden verbouwd kun je zelf ook plukken én kopen. Superleuk dus, een echte aanrader!

Herfstkleur en zaden !

Met de herfst in volle gang was het bos prachtig bezaaid met paddenstoelen en uitzonderlijk veel daarvan stonden in heksenkringen!. De moestuin zelf was nog volop in kleur door de vele mooie herfstbloeiers. Dahlia’s in prachtige kleuren, verschillende asters en héle kleine schattige afrikaantjes. Ook waren er her en der al veel zaden van verschillende bloemen rijp en daarvan heb ik er (héél bescheiden hoor:)) een paar geplukt. Enkele daarvan heb ik inmiddels hier in de kas al weer uitgezaaid. Zoals bijvoorbeeld wat zaden van de Agapanthus (Afrikaanse Lelie) wat je noemt een experimentje 🙂

Adres historische moestuin in Doorn

Je vindt de tuin aan de Driebergsestraatweg 44, 3941 ZX in Doorn. Kijk even op de website voor alle overige contactgegevens en openingstijden. De theeschenkerij is in de winter gesloten.

Veel plezier.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger