Waarom zou je een hangmat moeten kopen?

Waarom zou je een hangmat moeten kopen?

Leun achterover, ontspan en wieg zachtjes terwijl je geniet van je omgeving. De zachte en consistente schommelbeweging zorgt ervoor dat je snel in slaap valt. Of het nu onder een hete zomerbries is of een aangename herfstdag, ontspannen in een hangmat is een van de heerlijkste dingen in het leven.

Betere slaap

Volgens wetenschappelijk onderzoek is de slaapkwaliteit beter in een hangmat. Door de zachte schommelbeweging zou je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Wie slaapproblemen heeft, kan dus een hangmat kopen en proberen om te slapen hierin. 

Verminderen van stress

Hangmatten helpen stress te verminderen. Het hebben van een hangmat in de buitenlucht, zelfs in je achtertuin, gewoon naar de lucht kijken en ontspannen, is een activiteit die je absoluut vrij houdt van stress. Een namiddag in je hangmat luieren is het beste om te doen op een zomerdag waarin je liever gewoon even ontspant. 

Beter voor je houding

De menselijke wervelkolom is van nature gebogen terwijl een bed plat is. Een hangmat is gebogen, net als je ruggengraat. Het behoudt je natuurlijke positie, vooral als je de hele nacht hebt geslapen. Als je in een gewoon bed slaapt, heb je de neiging om te woelen en te draaien op zoek naar die comfortabele houding. In een hangmat lig je ongeveer in dezelfde houding en kom je er heerlijk uitgerust uit. Je wordt wakker zonder een stijve rug van het slapen.

Slapen is koeler

Slapen in een hangmat is zoveel cooler en koeler. In de zomermaanden kunnen we al eens te maken krijgen met een hittegolf waardoor de slaapkamer als een broeikas is. Onmogelijk om goed te slapen, tenzij je in een hangmat slaapt. Een deken of matras beperkt de luchtstroom naar delen van je lichaam. Het wordt allemaal zweterig en oncomfortabel, waardoor je natuurlijk gaat verschuiven en je slaap wordt verstoord. Slapen in een hangmat zorgt voor een betere luchtstroom en zorgt voor een aangename nachtrust.

Hangmatten zijn gemakkelijker te verplaatsen

Hangmatten zijn licht en draagbaar en kunnen onderweg deel uitmaken van je uitrusting. Het is geen gedoe om er beddengoed op te leggen en het opmaken is ook niet nodig. Het is gewoon klaar om te gaan. Een hangmat kun je ook gemakkelijk wassen. Haal het er binnen een minuut uit, gooi het in de wasmachine, je hoeft het niet eens te drogen – laat het gewoon in ongeveer twee tot drie uur aan de standaard hangen in je kleine moderne tuin en het is klaar.