Ben jij op zoek naar goede bodembedekkers? 

Ben jij op zoek naar goede bodembedekkers? 

Iedereen die een tuin heeft, weet dat tuinieren een voortdurende strijd is met de elementen. Heb je een groentetuin, dan ben je voortdurend in de weer om slakken weg te houden. Wil je een mooi bloemenperkje aanleggen, dan sta je wekelijks te schoffelen om te zorgen dat er geen onkruid in je perk komt. Niet iedereen heeft alle tijd van de wereld om de tuin altijd piekfijn te onderhouden. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat je minder werk van je tuin kunt hebben. Een van deze manieren is dat je gaat werken met bodembedekkers. Dit wordt wel gezien als de ‘finishing touch’ voor je tuin en dat is niet zonder reden. Kwaliteit bodembedekkers staan namelijk heel natuurlijk en toch hebben ze ook een heel praktische functie. Wij laten je daarom graag zien welke mogelijkheden je allemaal hebt. 

Houtmulch als bodembedekker

Een van de meest populaire bodembedekkers is houtmulch. Deze bodembedekker is populair omdat het een duurzaam product is: het is volledig natuurlijk. Dit product is heel goed voor mensen die minder onkruid in hun tuin willen. Zorg er echter wel voor dat je niet de eerste de beste houtmulch over je tuin uitspreidt want dat leidt vaak tot problemen. Veel mulch is namelijk meestal niet goed gecomposteerd waardoor er nog allerlei onkruidkiemen op kunnen zitten. Leg je deze houtmulch dus in je tuin, dan ben je waarschijnlijk ook onkruid aan het zaaien en daar wilde je nou juist net van af. Koop daarom altijd je houtmulch bij een gerenommeerde leverancier, bijvoorbeeld via de site groeigoed.com

Houtsnippers als sierlijke bodembedekker

Een ander geliefd materiaal om je tuin mee te bedekken, zijn houtsnippers. Houtsnippers kun je overal aanbrengen: tussen je planten, maar je kunt er ook een heel pad mee bestrooien. In dat laatste geval zul je een heel aangenaam zacht paadje kunnen maken wat een extra beleving aan jouw tuin toevoegt. Er zijn houtsnippers in allerlei soorten en maten beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen fijne houtsnippers, maar je kunt ook kiezen voor een grovere snipper. Wellicht heb je liever boomschors? In dat geval kun je gaan voor de Franse boomschors. Dit materiaal is niet alleen heel functioneel, maar blijft er ook heel lang mooi uitzien. 

Heb je liever schelpen? 

Een bodembedekker kan niet alleen worden ingezet als een manier om onkruid tegen te gaan, het kan ook gebruikt worden om een natuurlijk paadje mee aan te leggen. Om die reden willen wij je ook op schelpen wijzen. Met schelpen kun je op een heel natuurlijke manier een mooi paadje maken. Regenwater spoelt gemakkelijk langs de schelpen zodat je niet bang hoeft te zijn dat je met nat weer over een drassig paadje moet lopen. Zorg er echter wel voor dat je met enige regelmaat nieuwe schelpen over je paadje strooit.