Tips voor het kiezen van planten voor binnen en buiten!

Tips voor het kiezen van planten voor binnen en buiten!

Ben je op zoek naar de perfecte planten voor zowel binnen als buiten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het maakt niet uit of je een beginner of plantenliefhebber bent, in dit artikel delen we een aantal handige tips en richtlijnen om je te helpen bij het kiezen van de juiste planten voor je huis en tuin.

Een bloeiende tuin vol kleur!

Een tuin kan worden gezien als een verlengstuk van jouw woning. Niet alleen jouw interieur wil je aanpassen aan jouw stijl, de tuin hoort er ook bij. Hierbij hoef je niet direct te denken aan een grote tuin, maar een balkon is ook al leuk genoeg! Je kunt hier namelijk ook genoeg buitenplanten kwijt. Populaire keuzes zijn bloeiende planten, zoals hortensia’s, rozen en lavendel. Deze prachtige bloemen geven je tuin een kleurrijk accent en trekken vlinders en bijen aan, waardoor je kunt genieten van een levendige omgeving.

Divers aanbod in buitenplanten

Daarnaast zijn er ook andere planten, zoals buxus, bamboe en palmsoorten, die het hele jaar door een weelderig groen uiterlijk behouden en je tuin een rustgevende uitstraling geven. Vergeet ook niet aan kruiden- en groentetuin te denken! Het kweken van je eigen kruiden en groenten is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg smaakvol. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, munt, tomaten en paprika’s.

Haal de natuur in huis met binnenplanten

Nu je je tuin al helemaal vol met mooie planten hebt ingebeeld, is het tijd dat we jouw interieur onder de loep nemen. Staan er al veel planten en heb je zin in wat nieuws of ben je pas net verhuisd en zijn de ruimtes nog helemaal kaal? Of je nu op zoek bent naar een prachtige eyecatcher voor in de woonkamer, een luchtzuiverende plant voor in de slaapkamer of een sfeervolle groene toevoeging aan je kantoor, er is altijd wel een geschikte kamerplant te vinden. 

Je zult versteld staan van de diverse opties die beschikbaar zijn, zodra je kamerplanten gaat kopen. De binnenplanten variëren van de populaire Monstera Deliciosa tot de charmante Pilea, ook wel bekend als de ‘pannenkoekenplant’. Met hun unieke vormen en groen blad kunnen kamerplanten je interieur nieuw leven inblazen en een natuurlijke en gezellige sfeer creëren. Dus waar wacht je nog op? Geef je interieur een groene make-over!

Onderhoud van planten

Vergeet niet dat zowel buitenplanten als kamerplanten onderhouden moeten worden. De ene plant heeft weer meer water nodig en de ander juist meer voeding. Wil je bijvoorbeeld een Pilea kopen? Controleer dan eerst hoe je de plant precies moet onderhouden. Ben je bijvoorbeeld een beginner, dan is de Pilea een goede plant om mee te starten. De plant is namelijk heel eenvoudig te verzorgen.

Herman Publishly