Tips voor het organiseren van een geslaagd tuinfeest voor familie en vrienden

Tips voor het organiseren van een geslaagd tuinfeest voor familie en vrienden

Heb je zin om een leuk tuinfeest te organiseren voor familie en vrienden nu het weer steeds beter wordt? Daar komt best een hoop voorbereiding bij kijken. Zeker als je een groot gezelschap uitnodigt, moet je van tevoren wel het een en ander regelen om het soepel en succesvol te laten verlopen. De beste tips voor het organiseren van een geslaagd tuinfeest voor familie en vrienden? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij. 

Zorg voor vermaak voor jong en oud

Besluit je om ook de kinderen van je familie en vrienden uit te nodigen? Dan is het wel zo fijn als zij genoeg te doen hebben. Het is daarom een goede tip om voor vermaak voor jong én oud te zorgen, zodat iedereen een leuke tijd heeft en niet verveeld raakt. Voor kinderen is het bijvoorbeeld een aanrader om speelgelegenheid te creëren, zodat zij lekker kunnen spelen. Als je zelf kinderen hebt is dat natuurlijk ook fijn, want dan weet je dat zij zich ook vermaken gedurende de dag of avond. Denk bij speelgelegenheid creëren aan bijvoorbeeld het neerzetten van een schommel, glijbaan of trampoline

Maak het gezellig

Om van je tuinfeest een succes te maken, is het een aanrader om je tuin gezellig aan te kleden. Doe je dat, dan heeft dat meteen al een positief effect op de sfeer. Hoe gezelliger het eruitziet, hoe meer het uitnodigt om er een groot feest van te maken samen. De tuin sfeervol maken is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je sfeerverlichting ophangen, zoals bijvoorbeeld lantaarns, lichtslingers of andere kleine lichtbronnen. De tuin gezellig maken doe je ook door kaarsen of fakkels rondom de tuin te zetten. Daarnaast is het een aanrader om je tuin te voorzien van leuke decoratie. Denk daarbij aan tafeldecoratie, slingers en ballonnen. 

Zorg voor verkoeling

Wil je je tuinfeest organiseren op een warme dag? Dan is goed om ook voor verkoeling te zorgen. Dat doe je niet alleen met lekkere koude drankjes, maar ook door waterpret te realiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwembad in je tuin? Zo kun je samen met je gasten een verkoelende duik nemen als het te warm wordt. Op deze manier wordt het een soort poolparty in je tuin. Met een zwembad zorg je gegarandeerd voor veel plezier, voor jong en oud. Als je hiernaar op zoek bent, zoek dan naar een leuk opzetzwembad. Kies het juiste formaat en genieten maar!

Creëer genoeg schaduwplekken

Als je je tuinfeest organiseert als het ontzettend warm is buiten, dan is het belangrijk om ook genoeg schaduwplekken in je tuin te hebben. Je moet zien te voorkomen dat jij en je gasten snel verbranden. Zorg daarom voor genoeg schaduw. Dat doe je door bijvoorbeeld parasols te plaatsen. Doe dat op verschillende plekken, zodat het voor je gasten altijd even mogelijk is om af te koelen in de schaduw. 

Regel lekkere hapjes en drankjes en gezellige muziek

Een tuinfeest is natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Zorg er daarom voor dat je dat van tevoren regelt. Als je ook kinderen uitnodigt, is het een aanrader om voor een goede mix aan drankjes te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan sapjes en frisdrank voor kinderen. Voor de volwassenen kun je cocktails of andere alcoholische drankjes serveren. Probeer de drankjes koel te houden als het warm is buiten. Naast drinken is ook eten natuurlijk van belang tijdens je feest. Zo kun je ervoor kiezen om een barbecue te organiseren of om gedurende de dag een aantal happen te serveren. 

Naast hapjes en drankjes is ook muziek een must. Maak van tevoren een afspeellijst. Uiteraard kun je op het moment zelf nog verzoeknummers toevoegen, maar dan heb je in ieder geval een basis.

Met deze tips zorg jij voor een onvergetelijk tuinfeest voor je familie en vrienden. Hoe betere voorbereiding je treft, hoe groter de kans dat het geslaagd wordt!

Herman Publishly