Dit zijn de 3 voordelen van een beschermhoes voor je tuinmeubels 

Dit zijn de 3 voordelen van een beschermhoes voor je tuinmeubels 

Een tuinset of loungeset is geen kleine aankoop, maar het is natuurlijk wel super fijn om er een in je tuin te hebben staan. Zo kun je in het voorjaar en in de zomer lekker buiten zitten. Maar wat doe je ermee in de herfst en winter, als het mooie weer voorbij is? Je laat ze het liefst niet open en bloot in de tuin staan, zeker niet als het veel gaat regenen en uiteindelijk ook gaat vriezen. Helaas heeft niet iedereen een schuur of garage die ruim genoeg is om ieder jaar hun tuinmeubels in op te bergen. Gelukkig is daar een andere oplossing voor: een beschermhoes voor je tuinset. In dit artikel vertellen we je wat de 3 voordelen van zo’n hoes zijn!

1. Je tuinset gaat langer mee 

Het grootste voordeel van een hoes voor je tuinset is dat het ervoor zorgt dat jouw tuinmeubels langer meegaan. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je er een behoorlijk bedrag voor betaald hebt. Je meubels worden dankzij de hoes minder blootgesteld aan de wisselende weersomstandigheden in de herfst en winter, waardoor het materiaal minder snel slijt. Daarnaast komt zo’n hoes ook in de zomer van pas op momenten dat jij jouw loungeset niet gebruikt. Je kunt de meubels dan namelijk ook beschermen tegen de uv-straling van de felle zomerzon. Deze straling kan ervoor zorgen dat jouw meubels verkleuren, zeker als je houten tuinmeubels hebt. Als je ze onder de hoes stopt als je ze niet gebruikt, zal dit minder snel gebeuren. 

2. Je hoeft je meubels minder te onderhouden 

Als je in de herfst en winter een hoes over je tuinset legt, hoef je deze in het voorjaar veel minder te onderhouden. Staat jouw tuinset onbeschermd buiten, dan moet je deze in de lente vaak grondig schoonmaken en behandelen voordat je hem weer kunt gebruiken. Dat is natuurlijk niet fijn als het eindelijk weer mooi weer is, want dan wil je het liefst meteen lekker buiten kunnen zitten. Een beschermhoes zorgt ervoor dat jouw tuinset beschermd blijft voor de weersinvloeden en dat er geen vuil of groene aanslag op komt te zitten. Dat scheelt je een hoop schoonmaakwerk en schuur- of schilderwerk in het geval van een houten tuinset!

3. Ook je andere tuinspullen beschermen 

Heb je naast je tuinmeubels ook andere spullen in de tuin staan of liggen die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken? Dat is geen probleem, want de beschermhoezen voor tuinmeubels zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Je kunt ze dus voor veel meer dingen gebruiken dan alleen voor meubels. Denk bijvoorbeeld aan een parasolhoes of een hoes voor je barbecue. Zo kan alles gewoon op zijn plek blijven staan, ook in de winter.