Dit zijn de voordelen van een overkapping aan huis 

Dit zijn de voordelen van een overkapping aan huis 

Wilt u graag het hele jaar door van uw tuin kunnen genieten, in plaats van alleen in het voorjaar en in de zomer? Dat snappen we helemaal, zeker als u er veel moeite voor doet om te zorgen dat uw tuin er altijd tiptop uitziet. We hebben ook meteen een goede oplossing voor u: laat een overkapping aan huis plaatsen. Zo kunt u ook bij slechter weer gewoon droog zitten en genieten van het uitzicht van uw achtertuin. Laat u de overkapping ook nog dichtmaken, dan kunt u zelfs midden in de winter gewoon in uw tuin zitten. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van een overkapping!

Altijd van uw tuin genieten

Het eerste voordeel van een overkapping aan huis noemden we eigenlijk al in de introductie. Het is een ideale manier om het hele jaar door van uw achtertuin te kunnen genieten, ook als het slecht weer is. U wordt immers niet nat van de regen als u lekker onder een afdak zit en als u de overkapping ook nog dicht maakt, bijvoorbeeld met glazen schuifwanden, dan kunt u ook als het koud is buiten gewoon een soort van in uw tuin zitten. U hoeft alleen maar een elektrisch kacheltje neer te zetten en dan heeft u het onder de overkapping niet koud. Een overkapping kan ook altijd aangepast worden op uw tuin, aangezien je uit diverse materialen en kleuren kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een houten of een aluminium overkapping

De waarde van je huis gaat omhoog 

Een ander voordeel is dat het plaatsen van een overkapping ervoor zorgt dat de waarde van uw woning omhoog gaat. U krijgt er immers extra leefruimte door, een soort verlengde van uw keuken of woonkamer, afhankelijk van aan welke ruimte de overkapping grenst. Door de overkapping aan te passen aan de stijl van de ruimte waaraan hij grenst, maakt u dat gevoel nog sterker. Heeft u bijvoorbeeld een moderne keuken of een moderne woonkamer? Kies dan het liefst voor een aluminium overkapping, zodat deze mooi aansluit!

Meer leefruimte en betere isolatie 

Ten slotte zorgt een overkapping voor meer leefruimte en vaak ook betere isolatie voor uw woning, zeker als u een dichte overkapping laat plaatsen, bijvoorbeeld met glazen schuifwanden of dicht glas. Er komt dan immers nog minder koude lucht naar binnen vanuit de achterdeur, waardoor u minder hoeft te stoken. Dat is dus erg voordelig voor uw energierekening, maar zorgt ook gewoon voor extra leefcomfort. Plaatst u de overkapping direct aan uw huis, dan creëert u een soort tuinkamer, waardoor u ineens meer ruimte krijgt om te zitten en leven. Een extra pluspunt hiervan is nog dat uw gevel beter beschermd blijft tegen weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw. Dit scheelt u op den duur weer een hoop in onderhoudskosten.

Redactie Tuinblogger