Hardhouten planken voor projecten in de tuin

Hardhouten planken voor projecten in de tuin

Wanneer je een woning hebt met een grote tuin, dan weet je dat hier veel onderhoud voor nodig is. Om de tuin stijlvol en verzorgd te krijgen, kan het nodig zijn om hout in te zetten. Je kunt hiermee schuttingen, vlonders en schuren maken, maar ook wanden van gebouwen mee versieren. De tuin krijgt een geheel nieuwe uitstraling wanneer je hardhouten planken inzet voor uiteenlopende projecten in de tuin. Je kiest daarmee voor een natuurlijk product, dat naast uiterst sterk ook enorm duurzaam zal zijn. Met name geschaafde hardhouten planken lenen zich ideaal voor verschillende projecten en beiden tal van voordelen. Bij houtenplaten.be kun je diverse soorten hardhout verkrijgen en vind je een ruim assortiment aan tropisch hardhout. Hout dat duurzaam is en onderhoudsvriendelijk maakt de investering zeker de moeite waard. 

Hardhouten planken in verschillende prijsklassen

Wanneer je meerdere projecten hebt in de tuin waar hardhouten planken voor nodig zijn, kun je overwegen om voor goedkopere varianten te gaan. Hiermee zul je echter op de langere termijn minder profijt hebben van wenselijke voordelen. Uiteraard is er wel variatie in prijzen en kun je ook met goedkopere hardhouten planken bij houtenplaten.be goed uit de voeten met hardhouten planken als mukulungu of camaru. Wanneer je alsnog voor een duurder segment kiest, valt de keuze op hardhouten planken als Padoek, Ipé of Afrormosia. Daarnaast zijn er alternatieven te vinden, die eveneens tot de verbeelding zullen spreken. Zo kun je kiezen voor thermisch gemodificeerde ayous planken of geïmpregneerd steigerhout. Verschillende projecten vragen om variatie in hardhouten planken om tot een mooi gewenst resultaat te komen.

Bouwprojecten met hardhouten planken

Hardhouten planken gebruiken voor bouwprojecten in de tuin biedt een duurzame oplossing, die bovendien onderhoudsvriendelijk is. Tropisch hardhout dat gebruikt kan worden in de tuin, is afkomstig van loofbomen uit tropische gebieden. Uit deze gebieden wordt hardhout gehaald, waarbij het hout langzaam groeit, maar wel ontzettend oud kan worden. Daarnaast is dit hout erg sterk en van uitstekende kwaliteit. Je kunt er dus vanuit gaan dat alles wat met deze hardhouten planken wordt gemaakt, zeer lang mee zal gaan. Je kunt hierbij zelfs rekenen op een levensduur van 20 tot 30 jaar. Je kunt hardhouten planken zowel behandeld als onbehandeld aanschaffen en gebruiken voor het creëren van een houten terrasvloer, een schutting of zelfs een steiger aan het water. Iedere houtsoort heeft een unieke uitstraling en biedt eigenschappen die specifiek zijn voor de betreffende houtsoort. Experts bij houtenplaten.be kunnen je meer vertellen over het ruime assortiment aan hardhouten planken.

Houtsoorten voor planken

Je kunt kiezen uit verschillende soorten tropische hardhout, waarbij elke soort een eigen uitstraling heeft. Afhankelijk van het project dat je wilt realiseren in je tuin, kun je kiezen uit soorten als Ipé, Padoek, Afrormosia, Cumaru of Mukulungu, allen duurzame hardhoutsoorten afkomstig uit landen als Brazilië, Afrika en Zuid-Amerika. Een fijn alternatief op deze soorten hardhout wordt geboden door het thermisch gemodificeerde Ayous, wat bovendien goedkoper is dan tropisch hardhout. Het hout is echter wel minder hard dan Ipé of Padoek, maar duurzaamheid komt geenszins in geding.

Redactie Tuinblogger