De 8 mooiste hangplanten voor in huis

Natuurlijke schoonheid en groen in huis brengen is een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Eén van de meest geliefde manieren om dit te doen, is door het toevoegen van hangplanten aan je interieur. Hangplanten brengen niet alleen een vleugje natuurlijke pracht in je huis, maar ze hebben ook talloze voordelen voor je gezondheid en welzijn. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de meest populaire hangplanten die je in huis kunt hebben.

Chinese lantaarnplantje (Ceropegia woodii)

Het Chinese lantaarnplantje, ook wel bekend als de “String of Hearts,” is een charmante hangplant die zijn naam te danken heeft aan de kleine, hartvormige bladeren die aan lange, sierlijke ranken groeien. Deze plant is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook gemakkelijk te verzorgen. Het gedijt goed in indirect licht en heeft matig water nodig. Eenmaal goed verzorgd, kunnen de ranken meters lang worden, waardoor het een prachtige aanvulling is voor elke ruimte.

Erwtenplant (Senecio rowleyanus, ‘String of Pearls’)

De erwtenplant, ook wel bekend als de “String of Pearls,” is een intrigerende hangplant die eruitziet alsof hij kleine groene parels aan een snoer heeft geregen. Deze plant gedijt het beste in helder, indirect licht en vereist spaarzame maar regelmatige bewatering. Het is een plant die bekendstaat om zijn unieke uiterlijk en kan een ware blikvanger in je interieur zijn.

Philodendron scandens

De Philodendron scandens, vaak gewoon de “Philodendron” genoemd, is een klassieke kamerplant die zowel in hangende als klimmende vormen verkrijgbaar is. Het heeft glanzende, hartvormige bladeren en is zeer vergevingsgezind als het gaat om verzorging. Het gedijt goed in indirect licht en heeft matige watergift nodig. De Philodendron voegt een vleugje tropische elegantie toe aan elk interieur.

Scindapsus pictus ‘Silvery Ann’

De Scindapsus pictus ‘Silvery Ann’ is een variëteit van de bekende Scindapsus-plant, ook wel bekend als de “Devil’s Ivy.” Wat deze plant zo speciaal maakt, zijn de zilverachtige patronen op zijn bladeren. Hij is zeer tolerant ten opzichte van verschillende lichtomstandigheden en kan zowel in indirect licht als in schaduw gedijen. Deze plant kan zich snel uitbreiden en zorgt voor een weelderige, groene uitstraling in je huis.

Zaagcactus (Epiphyllum anguliger)

De zaagcactus, met zijn unieke zigzagbladeren, is een spectaculaire hangplant die een boeiend visueel element aan je interieur toevoegt. Deze cactus gedijt goed in helder, indirect licht en heeft matige bewatering nodig. Hij staat erom bekend prachtige bloemen te produceren die ’s nachts opengaan en een aangename geur verspreiden.

Lipstickplant (Aeschynanthus lobbyanus)

De lipstickplant is een charmante hangplant met heldere, rode bloemen die lijken op lippenstift, vandaar zijn naam. Deze plant doet het goed in helder, indirect licht en vereist regelmatige maar bescheiden watergift. Een interessant weetje over deze plant is dat ze tot de familie van de Gesneriaceae behoort, die bekendstaat om haar prachtige bloemen en de variëteit aan kleuren en vormen. De Lipstickplant voegt niet alleen een vleugje kleur en speelsheid toe aan je interieur, maar kan ook een gevoel van vreugde en levendigheid brengen, wat haar tot een geliefde keuze maakt onder planten liefhebbers wereldwijd.

Zwanenkruid (Peperomia rotundifolia)

Het Zwanenkruid, of Peperomia rotundifolia, is een gracieuze hangplant die vaak wordt aangeduid als de “Trailing Jade” vanwege de opvallende gelijkenis van zijn kleine, ronde bladeren met het kostbare jade. Deze plant is afkomstig uit Zuid-Amerika en gedijt bij uitstek in helder, indirect licht, wat hem geschikt maakt voor kamers met voldoende maar niet direct zonlicht.

Kanonplantje (Pilea glauca)

Het kanonplantje, ook wel bekend als Pilea glauca, is een prachtige hangplant die bekendstaat om zijn blauwgroene bladeren. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit de regenwouden van Centraal-Amerika, waar hij gedijt in de schaduwrijke en vochtige omgevingen. Wat het kanonplantje zo speciaal maakt, is zijn delicate uitstraling en subtiele kleurenpalet. De kleine, ronde bladeren lijken bijna op zilveren juwelen en voegen een vleugje frisheid toe aan elk interieur. Deze plant gedijt het beste in helder, indirect licht, dus het is een uitstekende keuze voor kamers met voldoende natuurlijk licht, maar zonder direct zonlicht. Wat betreft verzorging, heeft het kanonplantje matige watergift nodig. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te drassig wordt, omdat dit tot wortelrot kan leiden. Over het algemeen is het kanonplantje een geweldige aanvulling op je huis als je op zoek bent naar een hangende plant die subtiel kleur en verfijning toevoegt aan je interieur.

Hangplanten zijn niet alleen een esthetische aanvulling op je interieur, maar ze bieden ook tal van voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit in huis, verhogen de luchtvochtigheid, verminderen stress en verbeteren over het algemeen je welzijn. Bovendien brengen ze een stukje natuurlijke schoonheid in je dagelijks leven. Dus, overweeg deze prachtige hangplanten toe te voegen aan je huis en geniet van de voordelen van groen in huis. Vergeet niet om ze met liefde en zorg te verzorgen, zodat ze gedijen en je interieur nog mooier maken.