Houtlook tegels: Dit zijn de voordelen!

Houtlook tegels: Dit zijn de voordelen!

Ben je op zoek naar tegels voor je keuken, badkamer of toilet? Dan zijn er een hoop soorten waar je uit kunt kiezen. Je wil natuurlijk dat de tegels een mooie afwerking vormen voor de ruimte, dus moeten ze wel aansluiten op de stijl van de rest van de kamer. Houtlook tegels zijn vandaag de dag helemaal in, niet alleen voor de keuken, badkamer en je toilet, maar ook gewoon voor de woonkamer, hal en bijkeuken. Ben je benieuwd waarom deze tegels op dit moment zo’n grote trend zijn? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van houtlook tegels!

Houtlook tegels zijn duurzaam

Houtlook tegels zijn een duurzame keuze, omdat ze vaak van duurzame materialen gemaakt zijn. Als je de tegels correct laat aanleggen en ze goed onderhoudt, zullen ze tientallen jaren meegaan. Je wil immers niet dat je na een paar jaar alweer je vloer moet vervangen omdat de tegels versleten zijn. De kleur van de tegels vervaagt niet en zal ook niet lichter of donkerder worden. De kans is groot dat je ze niet meer zult hoeven vervangen zolang je in je huidige woning blijft. Daarnaast geven ze iedere ruimte een tijdloze uitstraling en zal de aanblik ervan nooit gaan vervelen. 

Waar koop je houtlook tegels?

Ben je van plan om keramische houtlook tegels aan te schaffen, dan raden we je aan om dit bij een specialist te doen, zoals Totaaltegel. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en kun je om advies vragen als je dit nodig hebt. Daarnaast kan een specialist de tegels ook voor je aanleggen als je dit niet zelf wil of kunt doen. Het is namelijk belangrijk dat de tegels goed en secuur aan worden gelegd, anders is de kans groot dat ze minder lang meegaan of dat het eindresultaat niet zo mooi is. 

Houtlook tegels van keramiek zijn waterdicht 

De meest populaire keuze op het gebied van houtlook tegels zijn keramische tegels. Dit materiaal is namelijk waterdicht en dus ideaal voor het gebruik in de badkamer, toilet, waskamer of keuken. Als er water op de tegels komt, raken ze niet beschadigd en zal ook de kleur niet vervagen. Zo heb je de uitstraling van een sfeervolle houten vloer in je badkamer, maar niet de nadelen ervan!

Keramische houtlook tegels zijn onderhoudsvrij 

Een houtlook vloer met keramische tegels heeft amper tot geen onderhoud nodig, wat natuurlijk erg fijn is als je weinig tijd hebt. Je hoeft het materiaal niet te bewerken met vernis, olie of was en het hoeft ook niet gepolijst te worden na een aantal jaar. Dit bespaart je dus een hoop tijd en geld en daarnaast heb je geen last van eventuele chemische stoffen die vrij kunnen komen bij het onderhouden van een natuurlijke houten vloer.