Zo organiseer jij een geslaagd tuinfeest

Zo organiseer jij een geslaagd tuinfeest

Wil jij graag een tuinfeest organiseren voor vrienden en familie, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer de temperatuur kan oplopen tot soms wel boven de 30 graden, is het niet altijd even prettig om bijvoorbeeld je verjaardag binnen te moeten houden. Hoe fijn is het dan, wanneer je beschikt over een mooie tuin, je dit buiten kunt doen? Zo heeft niemand last van de warmte en komt het vaak de sfeer en gezelligheid ook ten goede. We associëren een feestje buiten vaak al snel met vakantie, waardoor de mensen vaak net even iets losser zijn dan tijdens een traditionele verjaardag in huis. Omdat er bij een tuinfeestje net even wat andere dingen komen kijken, dan wanneer je iets thuis houdt, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je zeker weet dat je een geslaagd feestje organiseert.

Ga voor de festivalsfeer

Wat is er nu leuker dan een festival in je eigen tuin? Nu hoef je echt geen heel podium op te zetten, maar is het idee van verschillende food tentjes bijvoorbeeld ontzettend leuk. Kies aan de ene kant van de tuin voor een barretje waar de mensen wat fingerfood kunnen scoren en aan de andere kan bijvoorbeeld heerlijke nacho’s. Ook qua drinken is het leuk om te variëren, zoals bijvoorbeeld een tafel waar de mensen hun eigen cocktails kunnen maken en een koelkast met wijn, bier en frisdrank. Om het helemaal compleet te maken, is het ook leuk om iedereen in een festivaloutfit te laten komen, zoals een t-shirt, zonnebril en het kenmerkende heuptasje festival. Je zult namelijk verstelt staan van het feit hoe leuk de mensen dit vinden en hoe anders de sfeer zal zijn, dan wanneer je kiest voor een eenvoudig tuinfeest met alleen wat statafels.

Zorg voor goede muziek

In het verlengde op bovenstaande, is de muziekkeuze allesbepalend of je feestje slaagt ja of nee. Denk daarom goed na over de keuzes die je maakt en laat niet iedereen de muziek veranderen. Kies een playlist en zorg dat alleen jij toegang hebt tot de lijst. Zo voorkom je dat je straks allerlei stijlen door elkaar krijgt, waardoor het hele idee van een festival eigenlijk een beetje vervaagd. Begin bijvoorbeeld met een rustige opbouw en bouw dit langzaam verder op tot wat stevigere muziek. Je zult zien dat de mensen stuk bij beetje in de mood komen en het feestje voor je het weet een grote hit is. Zorg er ook voor dat je over goed internet beschikt, zodat de verbinding niet hapert en de muziek stopt.

De uitnodigingen

Je kunt nog zo’n mooi feestje willen organiseren, maar wanneer er bijna niemand komt, is dit ontzettend jammer. Zorg er dus voor dat je de uitnodigingen op tijd verstuurd, bij voorkeur een week of zes van tevoren. Zo geef je iedereen de tijd om wat te regelen, mochten ze bijvoorbeeld oppas nodig hebben voor de kinderen. Nodig je ook collega’s uit, stop dan een stapeltje met uitnodigingen in je nieuwe shabbies handtas, zodat je zeker weet dat je geen collega vergeet. Om er zeker van te zijn dat je iedereen die je erbij wilt hebben ook uitnodigt, is het goed op tijd te beginnen met het maken van een lijstje. Zo zullen er namelijk vaak nog wat mensen bijkomen en ook afvallen, zodat je uiteindelijk wel op de groep mensen komt die je er graag bij zou willen hebben.

Herman Publishly