4 redenen waarom je goed internet in je tuin wilt

4 redenen waarom je goed internet in je tuin wilt

Een tuin hebben is een zegen die niet iedereen heeft, dus prijs jezelf gelukkig. Als je een tuin hebt, wil je er natuurlijk ook helemaal naar je smaak gebruik van kunnen maken. Je wilt er je favoriete planten hebben, fijne tuinmeubelen, misschien wel een gazon en een vijver. Misschien wil je een mooi terras en een of meerdere looppaadjes. Maar waar je vooral ook moet zorgen, is goed draadloos internet dat tot alle belangrijke hoeken van je tuin reikt. We bespreken vier redenen waarom je goed internet in je tuin wilt. 

Ongehinderd op je telefoon, tablet of laptop

Als het mooi weer is, wil je lekker in je tuin kunnen zitten, het liefst tot ’s avonds laat. En ook als het weer een beetje tegenvalt, maar je hebt een overkapping, kun je buiten willen zitten. Ook daar wil je jezelf kunnen vermaken met je smartphone of tablet of er kunnen werken op je laptop. Daarvoor heb je echter wel een internetverbinding nodig, want zonder onbeperkte data ga je niet lopen YouTuben op je mobiele telefoon. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat je op de plekken waar je wilt kunnen zitten in je tuin óók goede wifi hebt, net als in huis.

Televisiekijken in de tuin

Heb je de eerdergenoemde overkapping, dan vind je het misschien ook fijn om daar een televisie te plaatsen, zodat je niet altijd veroordeeld bent tot binnen zitten als je tv wilt kijken. Maar ook daarvan te kunnen profiteren, moet je er wel iets op je beeld kunnen toveren. Een extra mediabox voor buiten is doorgaans geen optie, maar met een smart tv of een Google Chromecast kun je wel naar streamingsdiensten kijken. Ook naar live tv, als je een televisieabonnement en een app hebt van je televisieprovider bij je internet abonnement. Maar een voorwaarde om daarvan te kunnen genieten, is goed draadloos internet. Je tuin-tv moet dus ook onder de dekking van je wifi-netwerk vallen. 

4 redenen waarom je goed internet in je tuin wilt

Domotica voor de tuin

Naast een slim huis, kun je ook een slimme tuin hebben. Dat wil zeggen: er bestaan verschillende domotica, oftewel slimme apparaten, die je in de tuin kunt gebruiken. Dat gaat van slimme tuinverlichting die je via een app kunt bedienen en slimme irrigatiesystemen waarmee je de bewatering van je tuin op basis van weersvoorspellingen en bodemvochtigheid kunt optimaliseren tot tuincamera’s, plantensensoren en weerstations. Maar al deze apparaten hebben wel een goede draadloze internetverbinding nodig om te kunnen functioneren en bediend te kunnen worden, anders heb je er weinig aan.

Tuinieren en DIY-projecten

Hou je van tuinieren of zelf klussen? Online bronnen en tutorials kunnen je helpen bij het verzorgen van je planten en ook voor doe-het-zelfprojecten of bijvoorbeeld het bouwen van tuinmeubilair zijn online instructies en video’s vaak onmisbaar. Die wil je zo dicht bij waar je bezig bent als maar mogelijk is kunnen bekijken, bij voorkeur op je telefoon of tablet. Niet alleen voor entertainment, maar ook voor praktische zaken is het dus fijn als je overal in je tuin goede wifi hebt, zodat je overal van het internet gebruik kunt maken.

Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je draadloos internet ook goede dekking heeft tot in je tuin. Het kan zijn dat je daar iets voor moet doen. Je kunt een apparaat dat je internetverbinding verlengt – en daar bestaan verschillende varianten van – in een ruimte plaatsen die grens aan je tuin. Zo kun je de dekking van je draadloze internetverbinding uitrekken, zodat deze ook je tuin beslaat. De grootte en ligging van je tuin speelt hier natuurlijk een rol in. Als extra maatregelen nodig zijn om internet te krijgen waar je het wilt, is het een optie om een internetkabel door te trekken vanaf je router helemaal tot in de tuin en ergens goed beschut bij een stroomvoorziening een access point op te hangen.