Inbraak voorkomen: Bescherm je woning op deze verrassende manieren

Inbraak voorkomen: Bescherm je woning op deze verrassende manieren

Veiligheid in je eigen huis is een prioriteit die je serieus moet nemen. Ook wel inbraakpreventie genoemd – het gaat niet alleen over fysieke beveiliging, maar ook over creativiteit en innovatie. Er zijn tal van opvallende methoden die helemaal niet zoveel geld hoeven te kosten, maar toch zeer effectief kunnen zijn. Dit zijn er 4: 

1. Creatief met sleutelbeheer

Vaak denken we dat een extra huissleutel bijmaken en deze onder de deurmat of in een bloempot verstoppen een slimme zet is. Dit is echter een bekende truc bij inbrekers.

Een frisse en veiligere benadering is een goed opgebergd sleutelkluisje met een cijfercode. Je kunt ze onopvallend aan de buitenkant van je huis bevestigen, bijvoorbeeld achter een losse steen in je gevel of geïntegreerd in een tuinbeeld. 

Kies voor een plek die niet direct zichtbaar is maar wel makkelijk bereikbaar voor jou en je gezinsleden. Voor extra veiligheid kun je de cijfercode regelmatig wijzigen. Op deze manier blijft je sleutel veilig en toegankelijk, zonder dat het een makkelijke prooi wordt voor inbrekers.

Natuurlijk kun je ook langs bij Lockit, de slotenmaker Capelle aan den IJssel voor een deskundig en geraffineerd slot met extra anti-inbraaktechniek. 

2. De illusie van aanwezigheid

Een huis dat leeft, is een huis dat afschrikt. Gebruik dus slimme thuisapparaten om lichten, televisie en zelfs raamdecoraties op willekeurige tijdstippen te bedienen. De sleutel is onvoorspelbaarheid. Hierdoor lijkt het alsof de woning altijd bewoond is, een uitstekend afschrikmiddel voor menig potentiële inbreker. 

3. Natuurlijke verdedigingslinies

Gebruik de natuur in je voordeel. Denk aan het planten van stekelige struiken of planten onder ramen en langs hekken. Dit is een goed uitziend natuurlijk obstakel, een fysieke maar ook psychologische barrière voor inbrekers. Planten zoals rozenstruiken, berberis of hulst zijn enkele slimme keuzes voor een natuurlijke beveiligingsmaatregel.

4. Beveiliging op het dak

Wist je dat er ook wel eens inbraken plaatsvinden doordat gehaaide dieven zich in het midden van de nacht het dak opklimmen? Bovendien i diefstal van zonnepanelen een toenemend probleem vormt.

Het inschakelen van een dakexpert zoals Perfect Dak Nederland, dé dakdekker Utrecht en andere omstreken, kan opvallend genoeg een slimme zet zijn voor de beveiliging van je eigendom. 

Professionele dakdekkers kunnen naast regulier onderhoud van je dak, ook meedenken aan speciale beveiligingsmaatregelen. Denk hierbij aan de installatie van extra beveiligingsbouten die niet met standaard gereedschap losgemaakt kunnen worden. Ook kun je denken aan de plaatsing van metalen structuren die het toetreden tot het dak moeilijk tot onmogelijk maken. Ook kan een discreet alarmsysteem dat geactiveerd wordt bij ongeautoriseerde toegang een waardevol middel zijn. 

Kortom, neem de opties door die voor jou van toepassing zijn en een goede kans van slagen hebben om van jouw huis een veilig onderkomen te maken. Succes!