Wel of niet bereikbaar in de volkstuin? Alles op een rijtje!

Voor veel mensen -jong en oud- is het kunnen ontsnappen richting een volkstuin iets om even jezelf te onttrekken aan de waan van de dag. Lekker bezig zijn met je handen, lekker in de frisse buitenlucht en bezig met de natuur. Wat is er nu fijner dan dat? Tegenwoordig is dit meer dan ooit nodig door alle prikkels die we krijgen van buitenaf. Van filmpjes, video’s tot nieuwsapps; we krijgen de hele dag door allerlei informatie binnen. Veel leuk, maar soms ook heel heftig en intens. Daarom is het soms even onbereikbaar zijn ook wel heel fijn. Maar toch kan het ook onhandig zijn, even helemaal offline. Daarom hier advies bij de vraag; in de volkstuin, ben je wel of niet bereikbaar? 

Beperkt bereikbaar 

Het is vandaag de dag soms gewoon simpelweg heel onhandig om niet bereikbaar te zijn. Toch kun je ook voor een middenweg kiezen. Om de prikkels die je binnenkrijgt enigszins te kanaliseren is het bijvoorbeeld aan te raden om alleen bereikbaar te zijn voor een bepaalde groep mensen. Neem gewoon het goedkoopste sim only alleen bellen en doe dit op een standaard, oud toestel. Daarmee kun je wel mensen bellen en gebeld worden, maar scherm je je toch af van internet en alles wat dit met zich meebrengt. Dit scheelt veel aan prikkels. Dus wel bereikbaar, maar alléén voor de mensen waarvoor jíj op dat moment bereikbaar wilt zijn.  

Zoek het op 

Natuurlijk heeft het wel online zijn ook voordelen. Zo kun je tijdens het werken in de volkstuin juist ook veel baat hebben bij online zijn. Weet je even niet hoeveel water een plant nodig heeft? Of twijfel je over het snoeien? Met het wereldwijde web van vandaag de dag hebben we in een paar klikken de wereld in onze handen. Maak hier dankbaar gebruik van en gebruik internet als vraagbaken voor je moestuin. Je kan ook dit gebruik van je telefoon prima in goede banen leiden. Zet hem af en toe even op de vliegtuigmodus en je zult zien dat je ‘m voor je het weet weer vergeten bent. Ook zijn er tegenwoordig op de iPhone ontzettend handige tools die je eveneens behulpzaam kunnen zijn. Denk aan het instellen van een bepaald profiel. Daarmee kun je aangeven welke oproepen, berichten etc. je wel en ook welke je niet wilt ontvangen.  

Kortom, investeer in offline tijd. Je zult ervaren dat je in deze tijd ook écht even oplaadt. Meer dan wanneer je constant bereikbaar en online bent. Maar maak ook anderen niet ongerust en zorg ervoor dat je zelf ook mensen kunt bereiken. Je weet nooit wat er gebeurt, van autopech tot ander ongemak. Het is dan goed dat je voor jezelf maar ook voor de omgeving, dat je wel te bereiken bent op een apart nummer. Maar ook een speciaal profiel aanmaken op je huidige telefoon kan een oplossing zijn. Daarmee ben je afgeschermd bereikbaar. Je kan zelfs instellen dat dit profiel actief wordt zodra jij de moestuin bereikt. Lang leve de technologie!

Redactie Tuinblogger