Mogelijkheden met tulpen in je tuin

Het werkt ontspannend als je in de tuin bezig kunt zijn. Veel mensen kunnen hierdoor hun hoofd leegmaken en genieten van alle opties. Ze halen onkruid weg, vullen de bakken met bollen, maaien het gras en ga zo maar door. Eigenlijk kun je het hele jaar door wel wat in de tuin doen, maar ook het hele jaar door van je tuin genieten. Als je meer tulpen in je tuin wil, kies dan altijd voor een zonnige plaats. Je hebt ook een aantal soorten die het wel goed doen in de schaduw, maar meestal houden ze van zon. Het type grond is ook van belang als je tulpenbollen wil plaatsen. Je moet ze namelijk niet in natte grond plaatsen. De kans is groot dat de bollen dan rotten en daarom moet de grond luchtig zijn. Hierdoor wordt het water ook beter afgevoerd en dan voorkom je dat de bollen rotten.

Hoe plant je tulpenbollen?

Een paar goede tips als je de tulpenbollen wil planten:

– Zorg dat je eerst de grond wat los gaat maken en meng de grond dan met zand en compost, zodat het nog losser wordt.

– Wil je tulpenbollen in de pot planten, zorg dat er dan gaten in de pot zitten (onderin), zo kan het water er namelijk beter uit.

– De diepte van het planten is ook van belang, dit moet namelijk op drie keer de hoogte van de bol. Als je een grotere bol hebt, moet deze dus ook dieper de grond in. Je moet de bollen eigenlijk 10-15 cm uit elkaar planten.

– In een pot wordt de afstand vaak aangepast, en dat is vaak één cm. Je hebt hierdoor een mooier geheel omdat ze in een pot worden geplaatst.

– Zorg ervoor dat je de bol wel met de punt naar boven in de grond zet. Je moet hem dan goed aandrukken, zodat er genoeg contact is met de grond.

– Na het planten moet je de bollen wat water geven. De groei kan zo worden gestart.

– In de winter moet je de bol gewoon met rust laten en dan begint het bij mooi weer vanzelf te groeien.

Meer bollen in de tuin

Met bloembollen in je tuin zorg je voor volop kleur in de lente en zomer. Zorg dat je er een mooi geheel van maakt zodat jij het hele seizoen mag genieten. Een dahlia is ook een mooie aanvulling bijvoorbeeld. Narcissen vinden veel mensen ook mooi, ook daar kun je wat mee doen.

Verschillende kleuren tulpen

Tulpenbollen geven je tuin veel meer kleur. Je hebt ze in allerlei kleuren, als je wat rust in de tuin wil kun je een kleur kiezen, maar meerdere kleuren is ook mooi. Kies de kleuren die je mooi vindt, zodat jij er volop van mag genieten.