Tips om een kleine tuin in te richten

In Nederland komt het steeds vaker voor dat we in een kleiner huis wonen, waarbij ook de tuin vaak aan de kleine kant is. Dit kan een flinke uitdaging zijn als je graag je kleine tuin een mooie inrichting wil geven. Daarom hebben we deze blog in het leven geroepen, want hier vind je wat handige tips waarmee je een perfect ingerichte kleine tuin krijgt!

Inklapbare tuinmeubels

De eerste tip die we je mee willen geven is om inklapbare tuinmeubels aan te schaffen. Waarom dit zo slim is? Doordat de tuinmeubels inklapbaar zijn, kun je op een slimme manier ruimte besparen als je deze meubels niet gebruikt. Het mooie hieraan is dat je veel verschillende soorten meubilair hebt waaruit je kunt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een inklapbare picknicktafel van bijvoorbeeld Maximavida.com of inklapbare stoelen. Zo haal je het meeste uit je kleine tuin.

Verticale ruimte gebruiken

Benut ten tweede de verticale ruimte in je tuin. Wat we hiermee bedoelen? Je limiet in je tuin is de breedte en lengte, maar de hoogte heeft hier geen last van. Maar hoe moet je dit voor je zien? Je kunt bijvoorbeeld plantenbakken aan de muur hangen. Een andere optie? Hang verticale rekken op waar je accessoires in kunt zetten. Het grote voordeel aan je verticale ruimte gebruiken? Je hebt ineens meer groen zonder grondoppervlak te verliezen!

Multifunctionele tuinmeubels

Verder kun je gebruikmaken van multifunctionele tuinmeubels. Waar je dan aan moet denken? Het beste voorbeeld is een bankje dat je kunt omtoveren tot een tafeltje. Ook kun je gaan voor een tuintrap, waaronder een opbergruimte te vinden is. Wat het voordeel is van dit soort slimme oplossingen? Je hebt ineens te maken met een tuin die ontzettend praktisch is. Het mooiste hieraan is dat je zo altijd die flexibiliteit hebt zonder in te hoeven boeten op stijl en comfort.

Spiegels gebruiken

Tevens is het gebruik van spiegels in je tuin het overwegen waard. Hiermee laat je je kleine buitenruimte groter en lichter te laten lijken. Hoe zit dit in elkaar? Door een spiegel strategisch te plaatsen, kun je de illusie van diepte creëren. Maar welke plekken zijn geschikt hiervoor in je kleine tuin? Je moet dan met name denken aan een grote spiegel aan een schutting of muur hangen. Ook kun je meerdere kleine spiegels toepassen om een speels effect te krijgen. Een ander voordeel? Spiegels zijn experts in het reflecteren van natuurlijk licht, waardoor je tuin meer gaat stralen.

De juiste tuinverlichting toepassen

Pas tot slot goede tuinverlichting toe. Ja, je krijgt hiermee een warme en uitnodigende sfeer, maar wist je dat je ook bepaalde delen van je tuin hiermee extra kan benadrukken? Solar tuinlampen die je langs een pad kunt plaatsen zijn een uitstekend voorbeeld van deze toepassing. Een ander voorbeeld? Met behulp van spotjes onder planten en bomen kun je prachtige schaduwen en vormen creëren. Met de juiste tuinverlichting maak je je kleine tuin magisch!