Buitenzonwering voor je bedrijfspand

Buitenzonwering voor je bedrijfspand

Op het gebied van zonwering komen er de laatste jaren steeds meer producten op de markt. De zonweringbranche is er één die continu bezig is met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, gebruiksgemak en design. Voor particulieren is er veel mogelijk, maar ook voor de zakelijke klant zijn er veel mooie oplossingen te verzinnen voor hinderlijke zonnestralen in een kantoorruimte. Zon en Scherm licht de drie meest gekozen opties voor je uit.

1. Ritsscreens op de gevel

Met ritsscreens houd je vervelende zonnestralen tegen, zonder je zicht naar buiten te verliezen. Zeker op plekken waar gewoon doorgewerkt moet worden, zijn ritsscreens ideaal omdat daglicht gewoon naar binnen komt. Je kunt ook nog steeds naar buiten kijken, maar andersom geven de ritsscreens privacy. Door de luchtbuffer tussen het raam en het doek, werken ze ook isolerend. Zo blijft het lekker koel in de zomer, en hoeft de kachel niet zo hard aan in de winter. De warmte gaat niet verloren via het glas. 

Ritsscreens zijn ideaal voor panden die veel wind vangen. Omdat het doek in de zijgeleiders is geritst, kan er geen wind achter het doek komen. Hierdoor gaat het doek niet klapperen, en kunnen de screens flink wat wind hebben. Ideaal voor hoge gebouwen!

2. Rolluiken die beveiligen

Veel zakelijke klanten kiezen voor rolluiken om hun spullen te beveiligen. Door de in elkaar vallende lamellen ontstaat er een sterk pantser dat moeilijk te forceren is. Het kost veel tijd en zorgt voor enorm veel lawaai. Eventuele inbrekers zullen dus wel twee keer nadenken voordat ze aan deze klus beginnen.

Rolluiken werken volledig verduisterend. Daarom is het niet handig om rolluiken te installeren op plekken waar daglicht gewenst is. Voor winkelpanden is dit echter ideaal, om je winkel na sluitingstijd optimaal te beschermen. Ook een kantoorruimte kan natuurlijk afgesloten worden met rolluiken.

3. Uitvalschermen voor schaduw

Uitvalschermen zijn ook ideaal voor hogere gebouwen en bedrijfspanden. Door de scherpe hoek zijn ze vrij compact en het zicht naar buiten blijft behouden. Ze zetten het raam in de schaduw, en de schermen zijn uit te rusten met wind- of stormvaste armen. Hierdoor kunnen ze goed tegen de wind. Bij uitvalschermen kan het raam ook nog steeds open worden gezet. Een nadeel is dat uitvalschermen alleen geplaatst kunnen worden op plekken waar geen vrije doorloop nodig is. Bij hogere ramen is dat dus geen probleem!

Waar jij als bedrijf behoefte aan hebt ligt aan jouw wensen en situatie. Zo kun je als horecagelegenheid denken aan een overkapping voor je terras, waar mensen relaxed onder kunnen eten. Of misschien past een markies of zonnescherm wel bij de uitstraling van jouw gevel. Eigenlijk is er heel veel mogelijk voor zakelijke klanten. 

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor jouw kantoor of bedrijfspand, dan staan de experts van Zon en Scherm voor je klaar voor advies op maat.