Solar tuinverlichting versus tuinverlichting op elektra

Solar tuinverlichting versus tuinverlichting op elektra

Bij het overwegen van tuinverlichting zijn er verschillende opties beschikbaar, maar twee van de meest populaire keuzes zijn solar tuinverlichting en tuinverlichting op elektra. Beide hebben hun eigen unieke voordelen en overwegingen, maar wat maakt solar tuinverlichting nu precies een aantrekkelijke keuze ten opzichte van tuinverlichting op elektra?

Wat is solar tuinverlichting?

Wat houdt verlichting op zonne-energie precies in? Het is een energiezuinige manier om je tuin te verlichten met behulp van solar lampen, die werken op LED-licht en energie opwekken via zonnestraling. Hoewel het misschien lijkt alsof deze lampen in de winter minder effectief zijn, is het tegendeel waar. Het gebruik van solarlampen biedt tal van voordelen. Naast het feit dat ze het milieu sparen, besparen ze ook veel geld. Door losse solarlampen te gebruiken in plaats van vaste lampen in je tuin, kun je jaarlijks tot wel 150 euro besparen. Met verschillende luxe series om uit te kiezen, biedt Iplux® Solar voor elke tuin een passende oplossing. Klik hier voor de tuinverlichting op zonne-energie van Iplux® 

Wat is tuinverlichting op elektra?

Een van de belangrijkste voordelen van tuinverlichting op elektra is de betrouwbaarheid en krachtige verlichting die het biedt. In tegenstelling tot solar tuinverlichting, die afhankelijk is van zonlicht, wordt tuinverlichting op elektra constant gevoed door elektriciteit, wat zorgt voor consistente en heldere verlichting, ongeacht de weersomstandigheden. Dit maakt het ideaal voor gebieden waar maximale verlichting vereist is, zoals opritten, ingangen of terrassen. 

De voordelen van solar tuinverlichting

De voordelen van solar tuinverlichting ten opzichte van elektra tuinverlichting zit hem met name in de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Solar tuinverlichting werkt op zonne-energie, wat betekent dat het geen elektriciteit verbruikt en geen schadelijke uitstoot produceert. Dit maakt het een milieuvriendelijke optie die bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast zijn solarlampen volledig draadloos, waardoor je ze overal in de tuin kan plaatsen. Verder zijn de lampen eenvoudig te installeren, hebben ze een brandduur van 15 uur bij een volle accu en zijn ze volledig waterproof.

De beste keuze in solar tuinverlichting

Na uitgebreid onderzoek en testen is de Iplux® Solar Tuinverlichting uitgeroepen tot de beste keuze voor 2024. Deze krachtige solar tuinverlichting is gefabriceerd met de hoogste kwaliteit onderdelen. Wanneer je kijkt naar de kwaliteitseisen waar solar verlichting aan moet voldoen, dan voldoet de tuinverlichting van Iplux® aan alle vijf de eisen. Uit de kwaliteitseisen kunnen we opmaken dat Iplux® zonnepanelen gebruikt van monokristalijn waardoor ze een hoog rendement hebben. Daarnaast hebben ze de nieuwste accu’s met de beste levensduur, hebben ze het nieuwste slimme batterij-systeem, maken ze gebruik van zuinige en sfeervolle LED lichtbronnen en hebben ze een IP waarde van 65 wat betekent dat de verlichting goed beschermt is tegen weersinvloeden.