botanische-prints-tuinblog-dhz-idee

Botanische prints zijn prachtig!

Hoewel ik buiten in mijn tuin planten in alle soorten en maten heb staan, hou ik daar in huis gek genoeg wat minder van. Afgezien van een enkele varen, staan er bij mij nauwelijks kamerplanten in huis. Maar dat geldt dan weer niet voor afbeeldingen van planten en bloemen. Zolang ik me kan herinneren ben ik een enorme fan van deze zogenaamde botanische prints. Of het nou op een mooi servies staat, op een fijne stof is gedrukt of zoals hieronder als poster op een muur hangt.

Omdat ik het lastig vond om mooie betaalbare posters zoals je wel op Pinterest, ziet, ben ik zelf gaan zoeken. In de tweedehands winkel. Daar vond ik een paar prachtige oude boeken waaruit ik enkele afbeeldingen heb gehaald. En na een beetje knippen en plakken was dit hieronder het resultaat. Mijn eigen unieke botanische poster. Best mooi geworden toch?

Botanische print als behang of gordijn?

Botanische print als behang of gordijn kan ook heel mooi zijn, dat is weer eens wat anders dan al dat grijs dat iedereen maar in huis heeft tegenwoordig. Maar dan moet je dingen wel heel goed op elkaar kunnen afstemmen anders wordt dat snel te druk. Dus zelf kies ik daar ook niet snel voor, maar zo los een poster vind ik wel prachtig én daar geniet ik echt van. Zeker omdat ik het zelf gemaakt heb.

botanische prints

Dus snel naar de tweedehands, en neem dan behalve wat oude boeken ook nog wat leuke oude gekleurde glazen vazen mee en laat je creativiteit de vrije loop. Daar kan geen woonwinkel met standaard spullen tegenop.

Rijksmuseum collectie online

Tot slot nog een andere tip: Op de website van het rijksmuseum kun je een eigen ‘Rijksstudio‘ inrichten en prachtige werken verzamelen. Deze kan je vervolgens afdrukken (posters, canvas etc.) of downloaden en er zelf iets van maken. En er zijn daar ook volop botanische afbeeldingen te vinden in de collectie!
Succes!

Tuinblog