bollen-voorjaar-tuinblog

Oeps, bollen vergeten te planten?

Vergeten je bollen te planten? Hier komen ze nu overal al de grond uit, Lente is “on it’s way!”. Maar er is geen man over boord natuurlijk. In deze maand februari puilen de tuincentra en supermarkten uit van allerhande kant-en-klare lentebloeiers zoals als hyacinten, narcissen en blauwe druifjes! Haal er wat, zet ze in verschillende potten en geniet direct van het lentegevoel: het gevoel dat alle bloemen en planten, weer fris en fruitig, het vol goede moed het gewoon allemaal weer opnieuw gaan doen.

Op springen

Je kan je nieuwe aanwinsten natuurlijk binnen zetten, maar dan is het snel ook weer gedaan met de pret. Wanneer de buitentemperatuur boven nul is, kun je de bloemetjes gerust buiten zetten. De frisse buitentemperatuur zorgt er dan voor dat ze extra lang bloeien. Vul een grote pot of bak met potgrond en plant de lentebloeiers. Of fleur een saai en kaal plekje in de tuin op door ze in de volle grond te planten. Zorg dan wel dat je alles van binnen uit wel goed kan zien. Dus lekker vlak bij een raam.

Kou uit de lucht

Wanneer de buitentemperatuur zelfs schommelt rond het vriespunt is er overigens nog niets aan de hand. De lentebloeiers gaan misschien wel wat slap hangen, maar zodra de temperaturen stijgen, richten ze zich weer op. Is het erg droog geef ze dan af en toe een slokje water.

Tuinblog

 

 

 

 

 

Bron foto’s blauwe bloempotten: www.mooiwatbloemendoen.nl