Als tuinliefhebber gaat al het groen je ongetwijfeld aan je hart. Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. In heel Nederland gaan allerlei bekende landmarks, gebouwen en pleinen op zwart op 25 maart. Doe je ook mee ?
Klimaatverandering
Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur. Leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast.
Verandering is mogelijk
De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijdt WNF voor verantwoord bosbeheer.
Laat zien dat je de aarde belangrijk vindt
Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!
Bij mij gaat de 25e vanaf 20.30 het licht uit! Bij jou ook ?
bron: WNF