december-tuintips-tuinblogger

December – tuintips

Deze maand in jouw tuin …..

December: Niets lekkerder dan na wat tuinwerk in de kou, met rode konen van je warme kop koffie genieten. In december kan dat volop! Je hoeft natuurlijk niet je hele weekend te bikkelen buiten, maar al doe je maar een uurtje even wat, je zal zien: het doet je goed! Ook de koffie met wat lekkers er na.

Er is nog van alles te snoeien en te stekken en maak er buiten wat gezelligs van: maak een vogelhuis met je (klein)kinderen, knip groen voor wat kerstsfeer binnen of stapel wat houtblokken gezellig op bij je voordeur.

Is het weer echt te slecht buiten en wil je lekker binnen blijven, kijk dan eens naar tuinfoto’s van het afgelopen jaar. Kijk wat goed was en wat je misschien anders wilt. Maak een nieuw tuinplan! Surf langs planten- en zadensites en bedenk waar je welke nieuwe planten je wilt uitproberen.

Wat je kan doen in December?

  • Snoei (fruit)bomen, struiken en te ver uitgegroeide hagen.
  • Snoei nu ook druiven!
  • Je kunt nog steeds tulpen en narcissen planten.
  • Versnipper het materiaal als mogelijk en hergebruik het in je tuin.
  • Blader eens door je tuinfoto’s van het afgelopen jaar en maak nieuwe plannen.
  • Neem houtige stekken, dat kan nu nog goed.
  • Bescherm als je dat nog niet gedaan hebt vorstgevoelige planten en potten.
  • Voer de vogels en zet als het heel koud is een bakje water voor ze neer.

Gezellige dagen!

kerstboodschap-tuinblogger

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger