amaryllis-rood

Amaryllis

Amaryllis als familie-kerst-traditie

Zolang ik mij kan herinneren, gaf mijn moeder mijn oma elk jaar met kerst een amaryllis cadeau. Heerlijk dat soort tradities, die hou ik graag in ere. Inmiddels geef ik mijn moeder dus ook elk jaar ook een amaryllis. Het enige dat in de traditie is gewijzigd – en daar word ik dan weer blij van – is, dat zij op haar beurt ook mij rond deze tijd dan vaak weer verrast met deze mooie bloem. Als bol òf als mooie bos bloemen voor in een hoge vaas.

Makkelijke bloeier

Amaryllis (Hippaestrum) zijn er in allerlei kleuren en zowel effen als gestreept en ze zijn makkelijk binnen op te kweken. Wil je ze rond kerst in bloei hebben dan moet je ze wel uiterlijk eind oktober planten. Doe je het later dan is dat ook geen punt, alleen dan heb je met pasen bloemen in plaats van met kerst :). De bloei van deze schitterende bloemen duurt minimaal 3 weken.

Zo plant en verzorg je je amaryllis

  • Neem een niet te grote pot en vul deze met goede potgrond.
  • Laat 1/3 van de bol boven de grond uitsteken.
  • Zorg dat er geen water in de pot kan blijven staan!
  • Geef de bol na het planten regelmatig water, houdt de grond niet te nat maar ook niet te droog.
  • Zet de bol op een lichte en warme plek (21-23 graden Celsius), dan start de bloei binnen 4-6 weken.
  • Eenmaal in bloei zet je de bloem op een koudere plek, dan heb je er langer plezier van!
  • Draai de amaryllis elke dag, anders groeit de steel krom naar het licht.
  • Ondersteun de (zware) amaryllis bloemen eventueel met wat stokjes. Het zou zonde zijn als ze omvallen.
  • Snij nadat de eerste bloem is uitgebloeid de steel hiervan een paar centimeter boven de bol af, je krijgt dan misschien nog een een steel met bloemen!
  • Meerdere amaryllisbollen in een grote pot (net als losse stelen in de mooie vaas!) staan trouwens ook echt spectaculair.

Online je Amaryllis kopen

De amaryllis staat voor vriendschap en genegenheid en is daardoor een echte kerstbloem. Wil je ook iemand verrassen rond de kerst met een amaryllisbol of een mooi amaryllis-boeket? Kijk eens bij Greetz. Hier hebben ze echt de mooiste kerstboeketten! Ze worden rechtstreeks vanaf de veiling naar jou of degene die je wilt verassen verzonden. Supervers dus waardoor de bloemen gegarandeerd lang mooi blijven!

En is het toch niet helemaal wat je zoekt? Ze hebben ook volop andere kerst- en winterboeketten die de moeite waard zijn en die makkelijk en snel worden bezorgd. Er is altijd wel iets naar je smaak, of het nu rode tulpen zijn, een mooi boeket met de rode besjes van de ilex of een schitterende kerstkrans is!

Spetterende kerstgroet,

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger