Luieren in de lekkerste hangmatten

Dat een mooie tuin soms veel werk kost, dat weten de meeste mensen wel. Maar als je er plezier in hebt, is het – net als elk ander werk – geen last, maar een lust. Neemt niet weg dat je er af en toe behoorlijk moe van kan worden…. En wat is er  lekkerder dan op zo’n moment even in een hangmat in je eigen tuin uit te rusten. Het ultieme zomergevoel en het ziet er nog gezellig uit ook!

Een goede hangplek

Hier hangt de hangmat heerlijk tussen twee bomen. Beschik je daar niet over, dan zijn er toch volop mogelijkheden om ook heerlijk van je eigen hangmat te kunnen genieten. Heb je al een goede hangplek in gedachten? Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je zeker weet of balken, palen, muren of het plafond het gewicht kunnen dragen. Je zou niet de eerste zijn, die op de grond terecht komt 🙂 Ben je niet 100% zeker van de ophangpunten? Probeer dan een andere hangplek óf gebruik een hangmatstandaard. Bijkomend voordeel is niet alleen dat je hiervoor ook geen gaten hoeft te boren, maar bovenal dat je hem makkelijk kan verplaatsen als de zon draait.

Je moet hem wel goed ophangen

Behalve het gebruik van stevige ophangpunten, is het ook belangrijk om de juiste hoogte aan te houden. Je kunt als richtlijn de plek waar je zwaartepunt ligt 40 tot 50 cm boven de grond hangen. Hang hiervoor de ophangpunten precies even hoog. Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je hangmat hangt en eruitziet als een banaan heb je ‘m goed opgehangen. Zorg er dus voor dat je hangmat niet te laag hangt, want de kans dat deze nog wat verder naar beneden zal uitrekken door het gewicht is aanwezig.

Hangmat met standaard

Een hangmatstandaard is een praktische oplossing voor iedereen die een goede plek mist om zijn hangmat op te hangen. Want natuurlijk heeft niet iedereen twee geschikte bomen in zijn of haar tuin. Zo’n standaard is eenvoudig te verplaatsen en zo bepaal je zelf of je in de zon wil liggen of dat je de schaduw opzoekt. Je gebruikt de hangmat zo ook een stuk intensiever want je hebt het zó weer opgeborgen. Ook lig je in een hangmatstandaard veilig. Je hoef je geen zorgen te maken dat je valt omdat de ophangpunten niet stevig vastzitten. Dat is relaxed liggen hoor!

Foto honden in hangmat door Alvan Nee op Unsplash