Maak een houten terras!

Binnenkort start ik met de aanleg van een nieuwe tuin. Hoog bovenaan mijn lijst staat een heerlijk terras om met familie en vrienden volop te genieten van het buiten zijn. En niet zomaar een, maar een houten terras!

Afmeting

Reken voor een terras minimaal 12 m2. Dan kun je er fatsoenlijk een eettafel met stoelen op kwijt. Kijk goed naar de zonstand in je tuin en maak voor jezelf de keus of je graag lekker pal in de zon wilt zitten of dat een beetje schaduw (zeker in deze alsmaar warmer wordende tijden) ook geen overbodige luxe is.  

Terras aanleggen met hout

Ga je ook een nieuw terras aanleggen? Denk dan ook eens aan een houten terras van vlonderplanken. Hoewel tegels in het algemeen nog het meest gekozen worden voor een terras tegenwoordig, zie je hout steeds vaker. En dat is niet voor niets. Het geeft een prachtige warme sfeer en je hebt altijd het gevoel op vakantie te zijn. Bovendien loopt het water na een flinke hoosbui (en die hebben we ook steeds vaker) er makkelijk onder weg.

Het hout voor je terras koop je makkelijk online. Bij www.dehoutgroothandel.nl hebben ze al het hout dat je nodig hebt. Hout voor binnen én buiten. Dus ook voor pergola’s, plantenbakken, schuttingen en ander tuinhout kun je daar terecht.

Kosten houten terras

De duurzaamheid van betonnen tegels ligt weliswaar iets hoger maar ook hardhout gaat jarenlang in goede conditie mee. Een terras van hardhout bouw je op vanuit antiworteldoek, steunbalken, hardhouten planken en schroeven van rvs. Dat bij elkaar komt dan op een gemiddelde prijs per m2 (incl. btw) van  € 75 – € 150 aan materiaalkosten.

Zelf doen of laten doen?

Durf jij het aan? Op zich is hout makkelijker te verwerken dan betonnen bestrating of natuursteen. Maar een beetje handig moet je natuurlijk wel zijn. Je moet er bovendien ook wel zin en tijd voor hebben. Heb je dat niet? Je vind zo een goede vakman. Natuurlijk hanteren ze allemaal andere prijzen, dus – hoewel het even tijd kost om uit te zoeken-  is het wel de moeite waarde om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Online hout bestellen

Besluit je het zelf te doen? De online houtgroothandel levert zijn bestellingen door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Bestellingen worden razendsnel geleverd binnen 2 a 3 werkdagen. Wel zo makkelijk!

Klusze!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger