Roots organiseert Vogelfestival in de Biesbosch

Op zaterdag 14 september is het zover. Dan organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer en Biesbosch MuseumEiland de eerste editie van het het Roots Vogelfestival de de Biesbosch. Hier heb je de kans om duizenden vogels te zien en horen, waaronder de magnifieke vis- en zeearend!

De prachtige Biesbosch

Ontdek de Biesbosch via allerlei excursies, zoals wandel- en vaartochten of een ritje met een elektrische trein langs adembenemende uitkijkpunten. Volg excursies, workshops en lezingen van vogelaars als Arjan Dwarshuis, Camilla Dreef, Paul Böhre en Joris De Raedt.

Wie voor het eerst vanuit Werkendam naar het Biesbosch MuseumEiland rijdt, kijkt zijn ogen uit. In plaats van de oude polders ligt hier een nieuw, uitgestrekt waterrijk gebied. Met eilanden waarop koniks, waterbuffels en zilverreigers leven. Vanaf nieuwe uitkijkpunten zie je duizenden vogels. De nieuwe Noordwaard is één grote vogelboulevard. Mede daarom organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer hier het vogelfestival.

Bekijk de zeearenden

Sinds de aanleg van natuurontwikkelingsgebieden zoals de kleine Noordwaard is het aantal zeearenden in de Biesbosch toegenomen. De Biesbosch is een van bekendste plekken in Nederland waar de zeearend broedt. Ook de visarend, het kleinere broertje van de zeearend, verblijft ’s zomers in de Biesbosch. Tijdens het vogelfestival is de kans dan ook groot om deze grote zwevers te zien.

Het festivalticket is inclusief museumbezoek, een markt met diverse stands, interessante lezingen wandelroutes. Overige activiteiten zijn vooraf tegen betaling te boeken. Tickets kunnen worden besteld via rootsvogelfestival.nl.

Veel plezier!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger