Bouw je tuinhuis om tot relaxed paradijsje

Je ziet het meer en meer: mooie buitenverblijven zoals tuinhuisjes en overkappingen om volop van te genieten. En misschien droom jij er ook wel van? Even ontvluchten uit je drukke leven en heerlijk samen of even alleen ontspannen. Heb jij in de tuin nog wat ruimte over? Dan kan een tuinhuis de uitkomst zijn om dichtbij huis even helemaal tot rust te komen! In deze tuinblog inspiratie om je tuinhuis om te bouwen tot een heerlijke relaxroom!

Ga voor een goede basis

Je wil het hele jaar genieten van je ‘bonushuis’, daarom is het belangrijk dat je een goede basis hebt. Dit begint bij de isolatie. Ideaal materiaal voor de isolatie van een tuinhuis zijn glas- of steenwol matten. Breng over deze matten een laag dampdichte folie aan om te voorkomen dat de warme en vochtige lucht uit je tuinhuis condenseert in het isolatiemateriaal. Verder zijn plisse gordijnen voor de ramen ideaal om snel maar effectief te isoleren.

Stel je kleurenpalet samen

Nu je basis staat is het tijd om je tuinhuis in te richten en aan te kleden. Kies voor kleuren waar jij blij van wordt en houd ook rekening met de bloeiende planten in je tuin. Het geeft een enorm gaaf effect als je dit doortrekt in je tuinhuis! Denk tot slot aan de buitenkant. Een natuurlijke houtlook is gaaf maar een passend fel kleurtje is ook zeker niet verkeerd!

Schetsen maar dat tuinhuis

Kleuren bepaald? Tijd om te schetsen! Maak een overzicht van de ruimte en plan jouw droominterieur in. Ideale inspiratiebronnen zijn Pinterest en woonmagazines. Houd het hoofddoel van je tuinhuis in gedachten. Wil je er heerlijk kunnen ontspannen? Vergeet dan niet het nodige comfort. Kies voor een hangmat of een luie stoel om heerlijk in te relaxen.

Accessoires en details

Je bent bijna klaar om in je heerlijke buitenparadijs te trekken. Om de finishing touch toe te voegen is sfeer essentieel. Plaats je favoriete accessoires in huis en let vooral op de details. Vergeet daarnaast niet om raambekleding te kopen. Wave gordijnen geven bijvoorbeeld een enorme sfeerboost en maken je tuinhuis helemaal af.

Benut je tuinhuis dus goed en maak er een extra sfeervol woongedeelte en geniet van!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Redactie Tuinblogger