Herfstdagen op Slot Zuylen

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober, 11.00 tot 17.00

In het eerste weekend van oktober organiseert Slot Zuylen haar jaarlijkse Herfstdag. Na succesvolle eerdere edities wordt de markt dit jaar maar liefst op twee opeenvolgende dagen gehouden. Het belooft een bijzonder feest voor groot en klein te worden in de prachtige historische kasteeltuin.

Streekproducten en tips voor de eigen tuin

Tijdens de Herfstdagen is er veel te doen op het landgoed. Diverse standhouders bieden een breed aanbod van heerlijke (biologische) delicatessen, streek- en lifestyleproducten. Ook voor ambachtelijke producten uit de moestuin van Slot Zuylen, zoals groenten en fruit, appelsap, honing en zelfgemaakte jam, zijn bezoekers aan het goede adres. En terwijl de volwassenen beneden in het museumcafé iets gebruiken kunnen de kinderen knutselen of tekenen in de bovenzaal van het Koetshuis.

Rondleidingen door tuin en kasteel

Speciaal voor hen die hun bezoek aan de Herfstdagen helemaal compleet willen maken worden diverse rondleidingen gegeven door de tuin en het historische kasteel. Tijdens de Herfstdagen geldt een speciaal gereduceerd tarief. Kijk voor alle informatie op www.slotzuylen.nl


Belle van Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. Haar uitspraak ‘Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid’ is typerend voor de vrijzinnige, adellijke Belle van Zuylen.

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger