De afvalvrije keukencyclus

Wat een leuk boek kreeg ik deze week in handen. Het gaat over het hergebruiken van allerlei groente en fruit restjes door er weer nieuwe groente van te kweken. Superleuk om te doen. Gewoon op je aanrecht, je vensterbank of in je tuin.

Duurzaam koken en tuinieren zonder afval en voedselverspilling: hoe werkt het? Gooi worteltopjes, bietenrestjes, korianderstengels en sla niet langer weg. In dit zojuist verschenen boek vind je alles wat je nodig hebt om restjes groenten en fruit (o.a. wortels, stengels, knollen, zaden) uit je eigen keuken weer op te kweken in aarde of water.

Het boek dat geschreven is door Katie Elzer-Peters is echt een genot om door heen te bladeren. Mooie foto’s, illustraties en heel duidelijke teksten. Het is mooi opgemaakt en maakt je enthousiast om direct de zelfde dag al te starten.

Stap voor stap wordt je uitgelegd hoe je groenterestjes kunt opkweken tot nieuwe en lekkere planten. Gewoon op je aanrecht, je vensterbank of in de tuin. Dit boek helpt iedereen die (keuken) afval  en voedselverspilling wil verminderen. Hiermee experimenteren is niet alleen heel leuk, maar bespaart bovendien tijd en geld.

Een leuk kado voor mensen die van moestuinieren houden, maar ook voor degene die van koken houden en het allemaal wat duurzamer willen aanpakken.

Het boek “De afvalvrije keukencyclus” is online verkrijgbaarbaar bij bol.com

Van snijplank naar moestuin en weer terug

  • Geniet van altijd verse groenten en kruiden in huis
  • Verminder afval en voedselverspilling
  • Bespaar tijd en geld
  • Leer van alles over tuinieren
  • Doe samen met je kinderen leuke experimenten

Veel lees- en kweekplezier

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger