Winters genieten in je eigen blokhut

Als je mijn tuinblog wat vaker leest, weet je vast dat ik nog niet zo lang geleden verhuisd ben. Op ons oude adres hadden wij een heerlijke grote gepotdekselde schuur. Die mis ik best…. nog meer dan het huis eigenlijk πŸ™‚ Niet alleen de ruimte, maar vooral de sfeer die de zwarte schuur bracht in onze tuin. Een leuk houten huis, of het nu een grote schuur is of een kleinere blokhut, geeft dus niet alleen opbergruimte, maar ook een supersfeer. Heb jij er al een staan? Een tuinblog over blokhutten en de keuze voor hout.

Kapschuur steeds populairder

Blokhutten zie je steeds vaker in de achtertuinen van mensen. Zeker de blokhut met kapschuur wint aan populariteit. Dat ziet er niet alleen supergezellig uit in je tuin, maar wat is er nu lekkerder dan bijvoorbeeld in de winter beschut onder die overkapping zitten naast je vuurtje in een houtkorf. Echt genieten hoor dan van een borrel, een warm drankje en het gezelschap!

Verlicht je blokhut

Met beperkte middelen zoals een leuk lichtsnoer breng je al snel een leuke sfeer aan op je tuinhuis. Zeker nu het buiten sneller donker is, spat de gezelligheid er dan van af. Ik zou zelf voor witte lampen gaan, maar een gekleurd snoer als deze heeft ook zeker wat!

Niet alleen in de winter is de sfeer die een blokhut aan je tuin geeft prettig, het hele jaar door kun je binnenin volop genieten van de extra bergruimte die je er door krijgt. Of je nu potten en tuinspullen op wilt bergen of een lekkere extra klusruimte voor jezelf wilt. Sommigen mensen gaan nog verder die maken er echt een extra kamer van om lekker rustig te lezen of te schilderen.

Hout is het meest natuurlijk

Blokhutten zijn in allerlei soorten kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Ze hebben allemaal wel één ding gemeen: ze zijn gemaakt van hout! Dat ziet er in een tuin veel natuurlijker uit dan een kunststof berging of tuinhuis en oogt wat mij betreft daarom een stuk prettiger. Als je zorgt dat de blokhut goed in de verf of lak zit en het een beetje bijhoudt, valt het onderhoud ook best mee. En zeg nou zelf: wie wil er tegenwoordig nog plastic in zijn tuin? Jij niet toch?

Gezellige donkere dagen!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger

Esther

Op www.tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven Γ©n fotograferen.