Praat jij ook al tegen je grasmaaier?

Nou ja, niet echt voor een gezellig praatje maar om de grasmaaier opdracht te geven? Deze robotmaaiers hebben een Alexa spraakbesturingssysteem. Dus net zoals je Alexa je favoriete muziek laat spelen, kun je haar ook vragen het gras te maaien. Via de smartphone app van deze schattige robotmaaiers kun je zelfs op afstand monitoren of het gras is gemaaid en waar hij is. Handig!

Chic groen

Robomow is het eerste merk dat (in 1995) met een robotmaaier kwam. Tegenwoordig zijn de maaiers voorzien van de nieuwste technieken en wereldwijd bekend. De nieuwe Robomow RC380u Connect biedt alles wat je als tech tuinman of tuinvrouw mag verwachten. ‘Alexa, tell Robomow to mow my lawn’, is een van de verzoeken die je dankzij het RoboConnect+  spraakbesturingssysteem kan geven. Een andere optie is de nieuwe Robomow RC308u Connect te bedienen en te monitoren met Bluetooth via de Robomow smartphone app. Deze robotmaaier heeft trouwens ook een mulchmes: hiermee wordt het gemaaide gras superfijn gesneden en weer over het gazon verspreid zodat het gevoed wordt. In de zomer moet je er op letten het gras niet te kort te maaien want anders wordt het te droog. Robomow RC308U Connect € 1449

Geen Ferrari, wel cool

Het is rood, laag bij de grond en heeft een geel logo. Nee helaas, het is geen Ferrari maar de WOLF-Garten Loopo Connect robotmaaier. Neemt minder ruimte in, is behulpzaam en bovendien stukken betaalbaarder. De nieuwe WOLF-Garten Loopo S500 Connect heeft ook de handige Alexa functie maar heeft ook een app waarmee je de robotmaaier waar ook ter wereld kan bedienen en in de gaten kan houden: de maaier heeft locatietracking en GeoFence diefstalbeveiliging zodat je hem overal kan volgen. Je hoopt dit niet nodig te hebben maar je weet maar nooit. De S500 is erg geschikt voor kleinere tuinen met paden en hoekjes: hij detecteert ze allemaal en kan er gemakkelijk bij. Zelfs een gazon met wat hobbels, bobbels en kuiltjes zijn geen probleem. WOLF-Garten Loopo S500 Connect € 1.149,-

Gras – Tips

Heb je problemen met gras of wil je een gazon aanleggen? Op www.mooiemat.nl lees je alles over een ‘mooie mat’. Te lang gras, geen gras, veel mos of geen tijd om uberhaubt het gras te maaien? Op deze site zijn er voor alle problemen een oplossing.

Maai ook eens een stukje niet

gras-strakke-baan

En hou je van een natuurlijke tuin? Overweeg dan ook eens een stukje niet te maaien. Juist dan ook steekt een strakke mat ernaast extra mooi af en de insecten zijn er blij mee!

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger