Borderpakketten als je echt mooie combinaties wilt

Dat ik een passie voor bloemen en planten heb, is wel duidelijk. Soms vragen vrienden mij ‘of ik ideeën heb voor hun tuin’. Vaak op het laatste moment. Dan is er al een tuinontwerp en liggen de paden en het gras er zelfs al in. Maar ja dan ….. dan ineens zitten ze met de handen in het haar. Nu de planten nog…. Help! Wàt dan? Hoe dan? Voor iedereen die dit herkent: kies voor kant-en-klare en goed samengestelde borderpakketten en zet zo altijd de juiste plant op de juiste plek. En dat ook nog eens in de kleuren die jij mooi vindt.

Beplantingsplan als sluitpost

Als mensen een tuinontwerp laten maken, is dat vaak al een hele investering. Je kan het natuurlijk zelf doen, maar velen besteden dat uit. Op zich vind ik dat je met een beetje creativiteit en lef ook best je eigen plan kan maken. Lees mijn 10 tips om een eigen tuinontwerp te maken maar eens. Of mijn blogs met tips voor het inrichten van zowel een grote tuin als een kleine tuin.

Maar goed, als dan toch eenmaal het dure tuinplan is gemaakt en duidelijk is waar de paden, een overkapping en de trampoline moet komen, is er vaak nog een ding dat rest. Wat planten we dan in die getekende borders? Het tuinplan was al duur genoeg, en het beplantingsplan erbij bestellen kost ook weer extra dus dat laatste stuk doen we zelf. Het beplantingsplan als sluitpost dus.

Verdiep je in het wel en wee van je planten

Op goed geluk naar het tuincentrum dus en op een zaterdag alles inslaan wat je mooi vindt. Zou ik niet doen. Kans is groot dat je dan alleen dat koopt wat op dat moment mooi in bloei staat. De rest van het het jaar is er dan weinig in je tuin te beleven.

Om een leuk beplantingsplan voor je ingetekende border te maken, moet je je je echt even verdiepen in het wel en wee van planten en bloemen. Welke plant doet het op die zonnige die plaats goed en moet ik er dan 5 of 8 per m2 neerzetten? En wat plant ik het best in dat rare droge schaduwhoekje? Of welke vaste planten in mijn favoriete kleur paars combineren mooi?

Op goed geluk naar tuincentrum? Liever niet. Kans is groot dat je wordt verleid te kopen wat op dat moment mooi in bloei staat. De rest van het jaar is er dan weinig in je tuin te beleven.

Met een borderpakket heb je altijd de juiste plant op de juiste plek

Als je je vooraf verdiept in de standplaats, de grond en het soort planten die je aanspreken, kom je een heel eind. Op al die vragen vind je op internet wel een antwoord. Het kost alleen tijd en moeite. Heb je daar nu geen zin in of heb je gewoon echt geen vertrouwen in je eigen groene vingers, bel dan een goede tuinman !

Tot slot kun je ook no eens denken aan het kopen van kant-en-klare goed op elkaar afgestemde borderpakketten. Erg makkelijk. Je geeft aan voor welke plek je wat zoekt, in welke kleur of kleurcombinaties je mooi vindt en je bestelt dan online per m2 precies de juiste hoeveelheid. Voor elke plek dan de juiste plant. En in kleuren die jij mooi vindt. En dat wordt nog thuis bij je afgeleverd ook.

Kleurrijke combinaties

Tuinblog-tuin-groet-tuinblogger